Cea mai scumpă consolă din istorie! Suma uriașă cu care s-a vândut, la licitație, consola “mitică” creată de Sony și Nintendo

Singurul “Nintendo PlayStation” scos la licitație publică vreodată tocmai a fost vândut cu sute de mii de dolari. Prototipul extrem de rar a fost rezultatul parteneriatului scurt între Sony și Nintendo și era menit să adauge susținere CD-ROM la Super Nintendo, scrie BBC.

Prototipul a fost vândut cu 300.000 de dolari a fost vândut în cadrul Heritage Auctions, ce susține că ar putea fi singurul prototip Nintendo existent, din moment ce celelalte probabil au fost distruse. La finalul tranzacției, cumpărătorul va plăti 360.000 de dolari, plus comisionul casei de licitații. Datorită istoriei sale misterioase, prototipul ocupă un loc foarte important în istoria jocurilor video.

“Oamenii au cam auzit povestea – Nintendo și Sony care au colaborat să creeze următoarea consolă Super Nintendo,” a declarat Conor Clarke, din cadrul Muzeului Național de Jocuri Video din Sheffield. “Însă nimeni nu a avut confirmarea că există. Așa că era mitică.”

Potrivit lui Clarke, acel status ar putea explica de ce consola a devenit cel mai scump obiect de jocuri video din istorie. Creată în 1992, Super NES CD-ROM a fost modelată după consola de succes Super Nintendo Entertainment System (Snes).

Consola încă funcționează și a fost descoperită într-un pod, după ce proprietarul a cumpărat-o, împreună cu multe alte cutii de dispozitive, cu 75 de dolari acum mulți ani în urmă. Se crede că acest “Nintendo PlayStation” provine din biroul lui Olaf Olaffson, un fost director din cadrul Sony Computer Entertainment.

Sursa foto: BBC