Cea mai SCUMPA GEANTA vanduta vreodata! A costat o AVERE! FOTO in ARTICOL

O geanta de Hermes de tip Birkin, din piele de crocodil si incrustata cu diamante, a batut un nou record de vanzare la licitatie a unui accesoriu de lux de acest gen, cu 380.000 de dolari, a anuntat miercuri casa Christie’s la Hong Kong.

La finalul unei licitatii disputate, geanta “Himalaya Niloticus Crocodile Diamond Birkin 30”, ornata cu diamante si cu aur, a fost adjudecata cu 2,94 milioane de dolari Hong Kong (380.000 de dolari americani) de catre un cumparator anonim care a licitat telefonic, a precizat casa Christie’s, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Precedentul record era detinut de o alta geanta Hermes, adjudecata in urma cu numai un an pentru 2,32 de milioane de dolari Hong Kong, tot in cadrul unei vanzari la licitatie a casei Christie’s. Numai una sau doua genti Diamond Himalaya sunt create anual de casa Hermes, ceea ce face ca acest accesoriu de lux sa fie unul dintre cele mai ravnite din lume, potrivit Christie’s.

Potrivit unor zvonuri recente, Hermes ar intentiona sa nu mai fabrice genti Himalaya in acest an, “ceea ce poate explica in parte cresterea cotei sale in acest sezon”, a explicat pentru AFP Matthew Rubinger, sef al departamentului international de genti si accesorii la Christie’s.

Gentile de lux sunt acum considerate plasamente interesante de catre investitori, ceea ce le-a ridicat cota. Geanta Birkin a fost conceputa in 1984 pentru Jane Birkin, dupa o intalnire in avion a presedintelui Hermes de la acea vreme, Jean-Louis Dumas, si cantareata de origine britanica, pe atunci tanara mama, care se plangea ca nu gaseste o geanta in acelasi timp practica si sic.

In 2015, artista a cerut ca geanta Birkin din piele de crocodil sa nu mai poarte acest nume, denuntand “practicile de sacrificare crude” pentru animale. Casa de lux si cantareata s-au impacat intre timp, aceasta din urma declarandu-se “satisfacuta de masurile luate de grup privind tratamentul aplicat animalelor”.

Sursa foto: facebook