Cea mai veche SPERMA din lume, descoperita in Australia

Oamenii de stiinta au descoperit cei mai vechi SPERMATOZOIZI FOSILIZATI, apartinand unor CREVETI PREISTORICI care au trait in urma cu 17 milioane de ani, intr-un sit arheologic bogat in FOSILE PREISTORICE, aflat in nordul Australiei.

“Este vorba de cei mai vechi SPERMATOZOIZI FOSILIZATI descoperiti vreodata, potrivit datelor geologice”, a declarat, miercuri, paleontologul Mike Archer, de la Universitatea New South Wales din Sydney.

SPERMATOZOIZII, uriasi in raport cu animalul care i-a produs, au fost gasiti in situl Riversleigh, aflat in nordul statului australian Queensland.

Citeste si: JAPONEZII VOR SA COLONIZEZE ALTE PLANETE CU ANIMALE

Acestia se aflau in interiorul organelor reproducatoare ale unor ostracode, CRUSTACEE microscopice care traiesc atat in apa dulce, cat si in mare.

Cercetatorii coordonati de Mike Archer au efectuat o colecta in 1988 si au trimis esantioane unui specialist in ostracode, John Neil, profesor la Universitatea La Trobe din Melbourne, care a remarcat faptul ca FOSILELE contineau tesuturi moi.

Un studiu microscopic a dezvaluit ca FOSILELE contineau organe interne perfect conservate, inclusiv organe sexuale.

Citeste si: COEFICIENTUL DE INTELIGENTA AL COPILULUI, INFLUENTAT DE VARSTA PARINTILOR

SPERMATOZOIZII aveau lungimi de 1,3 milimetri, fiind putin mai lungi decat intregul corp al acestor CRUSTACEE. Ei acopereau un nucleu care continea in trecut cromozomii si ADN-ul fiecarui animal.

Rezultatele acestui studiu au fost publicate in Proceedings of the Royal Society B, o revista stiintifica de referinta in domeniul biologiei.

Sursa foto: usatoday.com