CEAIUL destinat copiilor de la Spitalul de Pediatrie PITESTI CONTINEA DETERGENT

CEAIUL PREGATIT la inceputul acestei saptamani pentru COPIII INTERNATI la Spitalul de Pediatrie din PITESTI, dar care nu a mai fost distribuit intrucat un medic a constatat ca avea un gust intepator, CONTINEA DETERGENT, au aratat analizele toxicologice facute la solicitarea DSP Arges, transmite Mediafax.

Directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Arges, medicul SORINA HONTARU, a declarat ca probe din ceaiul pregatit pentru copiii internati la Spitalul de Pediatrie din Pitesti au fost trimise pentru analize la Institutul de Medicina Legala “MINA MINOVICI”, fiind efectuate doua buletine toxicologice.

CITESTE SI: DNA: A fost retinut fostul director tehnic al Sucursalei HIDROCENTRALE CURTEA DE ARGES

Potrivit lui Hontaru, buletinul de analiza toxicologica facut pentru droguri, pesticide, insecticide si medicamente a iesit negativ, in timp ce al doilea buletin de analiza, facut pentru alte substante, a aratat prezenta in ceai a unor IONI DE FOSFAT si CARBONAT, substante care se folosesc in DETERGENT, aceeasi analiza indicand absenta ionilor de amoniu. Concluzia, ca urmare a acestor buletine de analiza, este aceea ca in ceaiul copiilor a fost pus, cel mai probabil, DETERGENT IN LOC DE ZAHAR, a precizat reprezentantul DSP Arges.

Hontaru a spus ca nu se stie deocamdata cine din spital a facut aceasta greseala, urmand ca persoana responsabila sa fie identificata in urma unei ANCHETE INTERNE care a fost deschisa la spital.

CITESTE SI: Infirmiera care s-a fotografiat cu GABRIEL COTABITA a fost DATA AFARA de la Spitalul FLOREASCA

DSP a fost sesizata cu privire la aceasta situatie de catre reprezentanti ai spitalului dupa ce, luni, un medic a gustat din ceaiul care urma sa fie distribuit copiilor si a constatat ca acesta avea un GUST INTEPATOR. In urma acestei constatari, ceaiul nu a mai fost distribuit sutelor de copii internati in spital.

Politia Arges a fost, de asemenea, instiintata cu privire la incidentul de la Spitalul de Pediatrie. “In acest moment, se asteapta REZULTATUL EXPERTIZEI TOXICOLOGICE si in functie de acest rezultat se va stabili cu certitudine daca este vorba despre o FAPTA PENALA si se va stabili incadrarea juridica a faptei”, declara, marti, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Arges, Madalin ZAMFIR.

Sursa foto: realitatea