CEDO a condamnat ROMANIA pentru un caz intamplat in uma cu 10 ani

CEDO condamna , din nou, ROMANIA! De data aceasta, in cazul tanarului de 19 ani care a murit in  uma cu 10 ani la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare. Valentin Campeanu a fost gasit pe data de 13 septembrie 2014 in curtea Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare din judetul Dolj. Tanarul avea SIDA, iar din aceasta cauza a fost inchis intr-un depozit intunecos, fara haine.

Valentin i a fost gasit in conditii greu de imaginat de reprezentantii Centrului de Resurse Juridice. Valentin Campeanu cantarea 45 kilograme, iar nimeni nu isi dorea sa il atinga din cauza bolii incurabile de care sujferea. Pacientul a murit pe data de 20 septembrie 2004.

Citeste si: Romania, condamnata din nou la CEDO. Vezi motivul

 Au castigat la CEDO Reprezentantii Centrului de Resurse Juridice si Interights au dat in judecata statul pentru ca nu au anchetat atent cazul tanarul de 19 ani bolnav de SIDA.

CEDO a stabilit ca statul sa plateasca 10.000 de euro catre Centrul de Resurse Juridice si 25.000 euro catre organizatia Interights.

Valentin Campeanu nu avea rude care sa il reprezinte. Reprezentantii Centrului de Resurse Juridice au depus plangere la parchet dupa decesul tanarului de 19 ani bolnav infectat cu HIV. Anchetatorii au dispus neinceprea urmarii penale pe motiv ca nu au existat elemente care sa indice ca autoritatile sunt responsabile de decesul pacientului.