CEDO condamna Romania! Vezi din ce cauza

Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat statul roman la plata unor daune morale pentru incalcarea dreptului la viata privata si de familie.

Plangerea a fost facuta de Antoaneta Tudor, care a reclamat statul roman ca i-a ingradit accesul la documente ale Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), in conditiile in care ea voia sa afle informatii despre tatal sau, noteaza B1 Tv.

In aceasta situatie, statul trebuie sa ii plateasca femeii daune morale in valoare de 4.500 de euro, pentru incalcarea articolului 8 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, care se refera la viata privata si de familie.

Potrivit CEDO, femeii i-a fost impiedicat accesul la documentele CNSAS referitoare la tatal ei. Antoaneta Tudor sustine ca i-au fost furnizate informatii incomplete si intr-un timp nerezonabil.

Antoaneta Tudor a reusit, in 2001, sa studieze cateva dosare legate de tatal sau decedat, care murise in conditii suspecte, in timp ce era investigat de Securitate.

Femeia a vrut sa studieze inca doua dosare, insa nu i-a fost permis, iar actiunile sale in instanta din perioada 2003 – 2004 au fost respinse de catre Curtea de Apel Bucuresti, respectiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Sura foto: obiectiv.info