CEHIA este prima tara din Europa Centrala si de Est care intra in hora ALEGERILOR EUROPARLAMENTARE

Alegatorii din CEHIA sunt primii cetateni din Europa Centrala si de Est care voteaza la ALEGERILE EUROPENE, dupa esecul suferit joi de populistii eurosceptici din Olanda in acest scrutin.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. In CEHIA, scrutinul a inceput vineri la ora 12.00 GMT (15.00, ora Romaniei) si va continua si sambata, cand se vor prezenta la urne si alegatorii din Slovacia si Letonia. In celelalte tari din regiune, alegerilor vor avea loc duminica.

Citeste si: ALEGERI EUROPENE: ALEGATORII DIN MAREA BRITANIE, SFATUITI SA NU-SI FACA SELFIE-URI IN CABINA DE VOT

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. “Criza ucraineana ar putea determina o parte din electorat sa voteze in favoarea marilor partide traditionale si sa evite formatiunile eurosceptice”, a declarat Vit Benes, analist la Institutul de Relatii Internationale din Praga.

“De altfel, partidele eurosceptice, cum ar fi Frontul National din Franta sau Partidul Independentei Marii Britanii ( UKIP) sunt pro-Putin”, considera analistul.

Citeste si: ALEGERI EUROPARLAMENTARE: Populistul Geert Wilders a suferit o infrangere usturatoare in Olanda 

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Chiar si in CEHIA, considerata multa vreme drept cea mai eurosceptica tara din regiune, proeuropenii ar urma sa obtina victoria la alegerile europene. Partidul ANO (centru, populist), aliatul social-democrat CSSD din coalitia aflata la putere si TOP 09 (opozitia de dreapta) sunt considerate favorite in sondaje.

Sursa foto: digi24.ro