Cehii au creat o bicicleta zburatoare

O companie din Cehia a inventat bicicleta zburatoare, mijoocul de tansport care ar putea rezolva problema aglomeratiei din trafic.

Dispozitivul, care parca pare inspirat din filmele SF, are mai multe elice atasate si este controlat cu ajutorul unei telecomenzi. Bicicleta creata de cercetatorii cehi are, in stadiul de proiect, 95 de kilograme si o autonomie de doar 5 minute de functionare.

Pentru primele teste si pentru demonstratia in fata presei in saua bicicletei electrice a fost asezat un manechin, astfel incat sa fie simulate conditiile viitoare in care s-ar putea merge cu aceasta bicicleta electrica.Viitoarea posibila alternativa la traficul aglomerat, bicicleta electrica, este propulsata de sase motoare electrice, insa cele trei companii care lucreaza la dezvoltarea sa vor sa reduca materialele folosite astfel incat dispozitivul sa fie mai usor.

Prototipul a fost prezentat intr-o hala din Praga, capitala Cehiei, cercetatorii care au creat-o neputand aprecia care va fi pretul bicicletei zburatoare daca se va lua hotararea ca aceasta sa fie produsa in serie.

 Sursa foto: Youtube