Cei 2 factori care joacă un rol esențial în parcurgerea unui curs limbi străine

De ce vrei sa inveti o limba straina? Nu te grabi sa raspunzi la aceasta intrebare, gandeste-te bine, acest lucru este foarte important. Pentru ce ai nevoie de cursuri limbi straine? Perspectivele de cariera? Vrei sa poti discuta cu cineva drag din alta tara? Iti place sa calatoresti? Sau esti doar curios? Cauti un nou hobby? Poate un pic din toate? Oricare ar fi raspunsul tau, gandeste-te cateva minute si apoi noteaza-l pe o foaie de hartie.

La IBSEN oricine poate invata o limba noua. Aici gasesti:

Exista doi factori care joaca un rol esential in parcurgerea unui curs de limbi straine, si anume atitudinea si motivatia. Sa aruncam o privire mai atenta la fiecare in parte.

Atitudinea

La un moment dat, Henry Ford a spus urmatoarele: „Daca crezi ca esti capabil de ceva, ai dreptate; daca crezi ca nu vei reusi, ai si aici dreptate.”. Un citat excelent la care pot fi rezumate toate cartile de auto-dezvoltare. Cand incepi ceva nou, inclusiv invatarea unei limbi straine, aminteste-ti aceasta afirmatie.

Nu este necesara o abilitate speciala pentru a invata o noua limba. La urma urmei, vorbesti limba ta materna? Ce te impiedica sa vorbesti o alta? La aceasta intrebare, raspunsul este clar: atitudinea interfereaza cu tine in primul rand.

Este mai bine sa retii ca doar tu esti responsabil pentru studiile tale! Uneori este mult mai usor sa spui ceva de genul „Din cauza profesorului nu am invatat…”, „Am studiat dupa un manual invechit…”, „Nu am avut timp sa studiez…”, „Limbile straine nu sunt pentru mine…” etc. Pur si simplu nu vrei sa fii responsabil pentru rezultatul invatarii. Orice altceva sunt doar scuze.

Timpul, daca este necesar, este intotdeauna gasit in mod miraculos. Varsta nu are nimic de-a face cu invatarea limbilor straine. Datorita Internetului, o limba poate fi invatata destul de usor si rapid. Dar, in ciuda tuturor acestor lucruri, mai trebuie sa depui si efort. Invatarea unei limbi straine nu implica o munca atat de uriasa precum probabil iti inchipui, ci una extrem de interesanta si benefica pentru viitorul tau!

Motivatia

Aproape fiecare incepator care invata o limba straina simte mai intai o incarcatura de energie si motivatie, o dorinta de a munci cat mai mult pentru a invata sa vorbeasca fluent limba cat mai curand posibil. Dar, in marea majoritate a cazurilor, siguranta incepe sa se estompeze treptat dupa cateva saptamani de studiu. Mai devreme sau mai tarziu, atunci cand invata o limba straina, toata lumea se confrunta cu o criza de motivatie, chiar si poliglotii.

Si aici totul depinde de motivul pentru care inveti limba. Daca tocmai te-ai hotarat sa incerci sau ai nevoie de un certificat de cursuri de limbi straine pe termen scurt, atunci cel mai probabil vei decide sa renunti. Dar nu o face. La urma urmei, exista atat de multe motive bune pentru a invata limbi straine!

Gaseste-ti propria motivatie si adopta atitudinea potrivite pentru a incepe astazi sa studiezi o limba straina noua. Apeleaza la specialistii IBSEN si totul o sa fie mai usor! Nu ne crede pe cuvant, incearca pe pielea ta!