Cei doi regi Cioaba incing spiritele in randul romilor. Bulibasa Stanescu vrea cate un lider in fiecare judet

bulibasa-ferdinand-stanescu-iasi-rege-cioaba

Incoronarea celor doi regi mostenitori ai lui Florin Cioaba incinge spiritele in randul romilor. Bulibasii din intreaga tara au anuntat ca vor avea o intalnire de urgenta pentru a vedea cum vor proceda cu regii pe care ii au, anunta RTV.

Faptul ca in ziua inmormantarii lui Florin Cioaba au fost incoronati doi regi si nu unul, cum era firesc, i-a enervat la culme pe romii din tara. In cursul zilei de duminica au fost proteste in judetul Iasi, la Ciurea, acolo unde romii au afirmat ca de acum incolo vor asculta doar de bulibasa si de presedintele tarii.

Pentru ziua de luni este pregatit inca un protest in judetul Arges. Bulibasa Ferdinand Stanescu de la Iasi, cel mai bogat rom din Iasi, a anuntat ca va pleca intr-un turneu prin tara pentru a-i mobiliza pe romi. Totodata, el a precizat ca dupa moartea lui Florin Cioaba, romii nu mai au nevoie de niciun rege si a sugerat ca fiecare judet ar trebui sa aiba regele sau in randul comunitatii rome.

“Sa stie toata lumea si poporul ca Iasi-ul a fost capitala Moldovei. Noi n-am vrut sa fim nici rege nici imparat. Am vrut sa fim pasnici. Eu acum sunt plecat in toate judetele Moldovei, dinc are astazi ajung si la Constanta si dupa aceea voi da un rezultat pentru problema regilor. A murit domnul Florin Cioaba, Dumnezeu sa-l ierte! Nu mai avem nevoie de acum incolo de niciun rege, fiecare judet cu regele lui. Vrem cate un lider al fiecarei comunitati. Rade lumea de noi”, a spus Ferdinand Stanescu, la RTV.

Foto: barfadeiasi.ro