Cei doi SUSPECTI care ar fi ATACAT autobuzul echipei FENERBAHCE, eliberati sub CONTROL JUDICIAR

Cei doi suspecti care au fost retinuti, marti dimineata, in cazul atacului armat asupra autocarului echipei Fenerbahce au fost eliberati sub control judiciar, iar cei doi au declarat pentru presa din Turcia ca sunt nevinovati.

Procurorii au contestat joi decizia tribunalului din Surmene de eliberare sub control judiciar a celor doi.

Potrivit haberts.com, cei doi suspecti, prezentati presei cu initialele N.S. si E.A., sunt Nihat Saka si Erhan Altintas. “Nu este o situatie care sa aiba legatura cu noi. Eu am facut o deplasare la Rize, iar la intoarcere, ca orice cetatean, m-am dus la locul incidentului si m-am uitat. Am postat un mesaj pe Facebook: «Autocarului echipei Fenerbahce i s-a taiat calea la Surmene». Din cauza acestui mesaj am fost retinut. Nu a fost nimic altceva. Eu am cerut sa mi se controleze telefoanele. Am postat doar acel mesaj. Nu sunt un suporter fanatic, dar iubesc echipa Trabzonspor. Nu urasc echipa Fenerbahce. Pur si simplu am postat ceva”, a declarat Emre Altintas.

CITESTE SI: Autocarul echipei FENERBAHCE atacat cu FOCURI de ARMA, soferul vehiculului a fost ranit

Altintas a precizat ca el condamna atacul de saptamana trecuta. “A fost un act de violenta si nu pot sa sustin asta. Pentru ca acolo a avut de suferit un sofer. Putea chiar sa moara“, a adaugat tanarul in varsta de 27 de ani.

Nihat Saka a declarat ca el a fost retinut pentru ca este varul lui Altintas si pentru ca acesta din urma a folosit masina sa. “Eu nu am nicio legatura cu ceea ce s-a intamplat. Am aflat ce si cand s-a intamplat de la politisti. In momentul producerii incidentului eu eram acasa“, a explicat Saka.

Pe de alta parte, soferul ranit in atacul de saptamana trecuta, Ufuk Kiran, a fost vizitat, joi, la spital, de un oficial de la Fenerbahce. Kiran a povestit ce s-a intamplat sambata: “Initial am crezut ca s-a aruncat cu pietre in autocar. De aceea am marit viteza, pentru a parasi zona cat mai repede. Apoi am simtit o caldura. Cand m-am uitat la mine, am vazut ca aveam sange peste tot. Vazand ca sangerez abundent am incetinit si am oprit autocarul. Am trecut in masina echipajului de salvare si am fost transportat la spital. Altceva nu imi amintesc. Fac aceasta meserie de 10-12 ani. Am suferit si un accident rutier in trecut. Dar am patit prima data asa ceva”.

CITESTE SI: ALERTA in Italia: Un barbat a DESCHIS FOCUL la Tribunalul din Milano, omorand DOUA PERSOANE. Presupusul asasin a fost PRINS

Autocarul echipei Fenerbahce a fost atacat cu focuri de arma, sambata seara, in timpul deplasarii formatiei turce la Trabzon, dupa meciul disputat la Rize, cu Caykur Rizespor, in etapa a XXVI-a a campionatului Turciei, soferul vehiculului fiind ranit la cap. Autocarul a fost lovit de gloante in partea frontala, in timp ce rula pe un viaduct, soferul si ofiterul de securitate care insotea echipa reusind in ultimul moment sa previna producerea unui grav accident.

In urma acestui incident, campionatul Turciei a fost suspendat o saptamana. De asemenea, oficialii au decis ca partidele care erau programate in aceasta saptamana in mansa secunda a sferturilor de finala ale Cupei Turciei (Sivasspor – Kayserispor, Fenerbahce – Mersin İdmanyurdu, Gençlerbirliği – Bursaspor, Manisaspor – Galatasaray) sa fie amanate.