Cei mai bogați zece proprietari de echipe sportive! Roman Abramovici nu figurează în top

Top 10 ale celor mai bogați proprietari de echipe sportive din lume a fost realizat de jurnaliștii de la cotidianul britanic The Sun care au folosit și informații preluate de la Forbes.

Surprinzător, Roman Abramovici, miliardarul rus care deține Chelsea Londra nu se regăsește în acest top, în timp ce șeicul Sheikh Mansour care patronează Manchester City a ”prins” deabia poziția a opta!

Cei mai bogați zece proprietari de echipe sportive:

  1. Joseph Tsai (56 de ani), avere de 20 de miliarde de euro

Afaceristul taiwanez, cu origini în Hong Kong și cetățenie canadiană, deține clubul de NBA Brooklyn Nets. Thai este acționar și la Los Angeles FC din MLS.

Joseph Tsai a făcut cea mai mare parte a averii sale în eCommerce, fiind co-fondator al grupului Alibaba.

  1. Dietrich Mateschitz (76 de ani), avere de 23 de miliarde de euro

Co-fondatorul companiei Red Bull a investit sume importante în mai multe cluburi de fotbal din lume. Austriacul deține RB Salzburg, RB Leipzig sau New York Red Bulls, fiind implicat și în Formula 1.

  1. Sheikh Mansour (50 de ani), avere de 25 de miliarde de euro

Șeicul a transformat-o pe Manchester City într-o forță continentală are averea moștenită de la familia regală din Emiratele Arabe Unite.

  1. David Thomson (63 de ani), avere de 33 de miliarde de euro

Mogulul mass media este cel mai bogat om din Canada. El deține echipa de hochei din NHL, Winnipeg Jets.

  1. Daniel Gilbert (63 de ani), avere de 34 de miliarde de euro

Proprietarul clubului Cleveland Cavaliers, din NBA, Gilbert s-a îmbogățit ca proprietar al unei firme de credite ipotecare. El deține și clubul Cleveland Monsters, din American Hockey League, precum și Canton Charge, din NBA G League.

  1. Francois Pinault (84 de ani), avere de 35 de miliarde de euro

Antreprenor cu mai multe afaceri deține clubul de fotbal Rennes, pe care l-a achiziționat în 1998. Fiul său, Francois-Henri, este căsătorit cu Salma Hayek.

  1. Carlos Slim (80 de ani), avere de 43 de miliarde de euro

Mexicanul a fost cel mai bogat om din lume între 2010 și 2013, potrivit Forbes. Slim este din 2017 patronul clubului de fotbal Club Leon, din prima ligă mexicană.

  1. Amancio Ortega (84 de ani), avere de 53 de miliarde de euro

Spaniolul este fondatorul cunoscutului brand Zara. Microbist convins, el deține clubul pe care îl susține din copilărie: Deportivo La Coruna.

  1. Steve Ballmer (64 de ani), avere de 58 de miliarde de euro

Fostul director executiv de la Microsoft, între 2000 și 2014, este acum boss-ul NBA și deține clubul Los Angeles Clippers.

  1. Mukesh Ambani (foto, 63 de ani), avere de 60 de miliarde de euro

Afaceristul indian este cel mai bogat patron din lumea sportului și al nouălea cel mai avut om din lume, conform Forbes. Ambani a făcut averea prin intermediul companiei sale petrochimice și deține clubul de cricket Mumbai Indians. Mukesh Ambani este și unul dintre fondatorii Super Ligii Indiene de Fotbal.

Sursa foto: sport