Cei mai VARSTNICI ”informaticieni” din Sectorul 6 si-au primit DIPLOMELE

Centrul de Zi „Clubul Seniorilor” din Calea Plevnei nr. 234 a gazduit, joi, ceremonia de acordare a DIPLOMELOR care atesta  absolvirea cursurilor de initiere in tainele calculatorului pentru un numar de 58 de PERSOANE IN VARSTA.

Cu durata de doua luni, cursurile au pus la dispozitia SENIORILOR din comunitatea Sectorului 6 informatii legate de componentele calculatorului, utilizarea Windows si Microsoft Word dar si notiuni legate de navigarea pe internet si accesarea retelelor de socializare.

Veritabili absolventi, beneficiarii s-au costumat cu toga si au pus in scena intreg ceremonialul specific liceenilor ajunsi cu bine la finalul clasei a XII-a.

Citeste si: DIPLOME pentru seniorii din Sectorul 6 care au ABSOLVIT cursurile de utilizare a calculatorului

Au urmat, pentru invitatii prezenti la eveniment, demonstratii de maiestrie in utilizarea unor programe precum Skype sau Facebook, plata facturilor online si accesarea propriilor conturi de e-mail, proaspat create. Cel mai varsnic absolvent a implinit de curand venerabila varsta de 86 de ani.

„Odata cu dobandirea noilor drepturi europene de catre romani, in ceea ce priveste libertatea de miscare si de lucru in Uniunea Europeana, noi aptitudini au devenit necesare. Calculatorul si Internetul ne aduc mai aproape. Comunicarea cu membrii familiei aflati in diaspora este acum facilitata de aceste cursuri pentru seniorii Sectorului 6, care isi pot dezvolta competente digitale”, a declarat RARES MANESCU, primarul Sectorului 6.

Citeste si: Cursuri de utilizare a calculatorului pentru persoane varstnice, in Sectorul 6

Aflat in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, Clubul Seniorilor Plevnei ofera programe culturale, sportive, de abilitare si petrecere a timpului liber pentru PERSOANELE VARSTNICE din comunitate.

 Cu peste 600 beneficiari lunar, Clubul Seniorilor Sector 6 are ca scop stimularea comunicarii si readucerea persoanelor de varsta a treia in viata sociala activa.          

Sursa foto: Primaria Sectorului 6