CEL MAI BATRAN BARBAT din lume a MURIT la New York

Alexander Imich, un expert in stiinte paranormale care devenise in aprilie CEL MAI BATRAN BARBAT din lume, a murit duminica, la New York la varsta de 111 ani, informeaza Mediafax, care citeaza huffingtonpost.com.

“Pe parcursul vietii mele, am fost martor la aparitia avionului, automobilului, la electrificarea tarilor, la aparitia telefonului, radioului, televiziunii si energiei atomice, la descoperirea minunilor biostiintifice medicale, a tehnologiei computerizate si a marilor realizari in cunoasterea cosmosului, la primii pasi facuti de om pe Luna – iar lista poate continua”, declara Alexander Imich, la varsta de 99 de ani, potrivit biografiei sale ce a fost publicata pe site-ul Chabad.org.

Nascut pe 4 februarie 1903 in Polonia, Alexander Imich si sotia sa, Wela, si-au parasit tara natala in 1939, atunci cand aceasta a fost invadata de trupele naziste. In Rusia, ei au refuzat cetatenia sovietica si au fost trimisi in gulag (lagare de munca fortata, n.r.), potrivit The New York Times.

Dupa ce a fost eliberat din lagar, la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, Alexander Imich a aflat ca cei mai multi dintre membrii familiei sale au murit in Holocaust.

Alaturi de sotia lui, s-a stabilit in Statele Unite ale Americii in 1951.

Alexander Imich a devenit CEL MAI BATRAN BARBAT din lume pe 24 aprilie, dupa ce italianul Arturo Licata a murit, cu doar o saptamana inainte de a implini varsta de 112 ani. Imich a declarat pentru Guinness World Records ca motto-ul sau din viata este acesta: “Trebuie intotdeauna sa cauti sa faci ceea ce iubesti si te pasioneaza”.

Pentru Imich, aceasta pasiune a fost paranormalul. In 1995, la varsta de 92 de ani, a publicat o carte intitulata “Incredible Tales of the Paranormal: Documented Accounts of Poltergeist, Levitations, Phantoms and Other Phenomena”.

Imich detinea si o colectie de furculite si linguri despre care spunea ca au fost indoite doar prin intermediul puterii mintii (macrotelechinezie).

“Am vazut cum oameni obisnuiti reuseau sa faca acest lucru”, a declarat el pentru The New York Times.

Citeste si: Cel mai BATRAN barbat din LUME a MURIT

Alexander Imich, care avea un doctorat in chimie si vorbea fluent cinci limbi, considera, totodata, ca sufletul supravietuieste dupa moartea corpului.

El era, de asemenea, foarte mandru de stilului sau de viata sanatos, dezvaluind presei americane ca nu consuma alcool, renuntase la fumat cu multa vreme in urma si manca foarte putin. El atribuia, totodata, longevitatea lui deosebita genelor bune mostenite de la parinti.

Alexander Imich a declarat pentru agentia de presa Reuters ca o viata indelungata inseamna mult mai mult decat gene bune si un stil de viata sanatos: “Viata pe care o duci este la fel de importanta sau chiar mai importanta pentru longevitate”.

La varsta de 111 ani, Alexander Imich se simtea pregatit in fata mortii. Curios pana la capat, spunea ca moartea este doar o alta sansa pentru a face o noua descoperire.

Citeste si: A murit cel mai batran om din lume. Spaniolul Salustiano Sanchez-Blazquez avea 112 ani

“Compensatia – dupa moarte – va consta in faptul ca voi invata toate acele lucruri pe care nu am putut sa le invat aici, pe Pamant”, a declarat el pentru revista Times.

Sotia lui, Wela, a murit in 1986. Cuplul nu a avut copii.

CEL MAI BATRAN BARBAT in viata a devenit Sakari Momoi, din Japonia, nascut la o zi dupa Imich, pe 5 februarie 1903. CEA MAI BATRANA PERSOANA din lume are 116 ani si este Misao Okawa, tot din Japonia, una dintre cele 65 de femei de pe plan mondial care sunt mai batrane decat Sakari Momoi.

Sursa foto: sutra.ba