CEL MAI GEROS REVELION, la Intorsura Buzaului

Minima nationala a acestei ierni, de minus 32 de grade Celsius, a fost inregistrata in noaptea de Anul Nou la Intorsura Buzaului, in judetul Covasna, in timp ce la Miercurea Ciuc si la Brasov au fost minus 29 de grade Celsius.

Cea mai scazuta temperatura din tara, de minus 32 de grade Celsius, a fost masurata la statia meteo din Intorsura Buzaului in noaptea de miercuri spre joi, in jurul orei 05.00.

“Noul an a debutat cu temperaturile cele mai scazute din aceasta iarna. In tara, cel mai frig a fost la Intorsura Buzaului, unde a fost consemnata o valoare termica minima de minus 32 de grade Celsius. Vremea incepe sa se incalzeasca si de la noapte (noaptea de joi spre vineri – n.r.) isi fac aparitia, mai timid la inceput, ninsorile”, a precizat meteorologul Ovidiu Campean de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu.

Citeste si: GER NAPRASNIC in centrul, estul si sudul tarii. Noaptea de REVELION

Potrivit acestuia, temperaturile minime inregistrate in centrul si estul tarii au scazut fata de cele mai mici valori termice masurate de meteorologi miercuri dimineata.

Astfel, in judetul Harghita, cea mai scazuta temperatura din aceasta iarna, de minus 29 de grade Celsius, a fost inregistrata la statia meteo din Miercurea Ciuc in jurul orei 03.00, iar la Joseni au fost minus 26 de grade Celsius. Minus 29 de grade Celsius au fost, in noaptea de Anul Nou, si in municipiul Brasov, la Sibiu au fost minus 26 de grade Celsius, la Sebes, in judetul Alba, minima inregistrata joi dimineata a fost de minus 25 de grade Celsius, iar in judetul Mures, cel mai frig, minus 19 grade Celsius, a fost in localitatea Sarmasu.

Sursa foto: gds.ro