Cel mai grav atac din istoria modernă a Canadei, comis de un bărbat deghizat în polițist

Cel mai grav atac armat din istoria modernă a Canadei a avut loc, pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, în provincia Noua Scoție. Atacatorul, un asistent dentar deghizat în polițist a omorât cel puțin 15 persoane, într-un final el fiind, la rândul său, împușcat mortal de polițiști.

Autorul acestui sângeros atac armat a fost ucis de polițiștii canadieni după o urmărire care a durat 12 ore în provincia din estul țării. Conform presei locale, Gabriel Wortman (foto interior) era îmbrăcat într-o uniformă a poliției și s-a deplasat într-o mașină foarte similară cu cea a forțelor de ordine. Motivul acestui sângeros atac armat care a șocat întreaga opinie publică din Canada este deocamdată necunoscut.

Cele mai multe dintre victime par a nu avea nicio legătură cu atacatorul ele fiind alese la întâmplare de asasin pe traseul său care a început în Portapique, un oraș situat la câteva sute de kilometri de Halifax. Majoritatea victimelor au fost descoperite de polițiști în fața sau în interiorul locuințelor lor. ”Este prea devreme pentru a vorbi de un motiv”, a declarat reprezentanților presei anchetatorul Chris Leather din Noua Scoție.

”În urma mai multor apeluri la 911, poliția federală canadiană a pornit către o adresă din Portapique, comitatul Colchester. Când au ajuns la fața locului, membrii forțelor de poliție au găsit mai multe victime înăuntrul și în afara locuinței. Însă nu au localizat suspectul. A fost o situație care a evoluat rapid, o scenă haotică. Am securizat zona și am pornit în căutarea suspectului. Căutările inițiale au condus către mai multe locații, inclusiv unele care erau incendiate. Căutarea s-a încheiat după localizarea suspectului. Pot confirma că este decedat.”, a mai spus Leather.

Conform presei canadiene, Gabriel Wortman nu avea probleme financiare și era descris de vecinii săi drept un om extrem de blând și amabil. Acesta deținea o clinică dentară în Darthmouth și avea și trei proprietăți în Porthapique, orășelul de unde a început sângerosul atac.

Sursa foto: the guardian