Cel mai mare motor de cautare din lume, atacat de Wikileaks

Cel mai mare motor de cautare din lume, atacat de Wikileaks

Cel mai mare motor de cautare din lume este criticat dur de cei de la WikiLeaks. Acestia s-au aratat deranjati de faptul ca sefii Google au asteptat aproape doi ani pentru a-si informa clientii ca a oferit email-urile private si alte informatii guvernului SUA, la solicitarea NSA.

Intr-o scrisoare adresata Google, avocatii care reprezinta WikiLeaks au precizat ca au fost uimiti si deranjati de actiunea companiei Google referitoare la mandatele primite de la oficialitati, acestia solicitand informatii complete despre datele furnizate.

Detaliile au iesit la iveala dupa dezvaluirile facute de Edward Snowden despre practicile de supraveghere ordonate si orchestrate de Guvernul SUA, in timp ce firme cunoscute precum Google au dat asigurari ca vor face tot posibilul pentru a asigura confidentialitatea informatiilor.

Citeste si: PRESEDINTE GOOGLE: INTERNETUL VA DISPAREA. SE VA DEZVALUI O LUME FOARTE INTERESANTA, VETI PUTEA INTERACTIONA CU LUCRURILE DIN CAMERA

“Desi este prea tarziu pentru clientii Google, care ar fi trebuit sa fie instiintati cu mult timp in urma, nu este inca prea tarziu pentru ca cei de la Google sa publice toate informatiile despre datele pe care le-au furnizat Guvernului. Asteptam si o explicatie referitoare la aceasta intarziere”, se arata in scrisoarea avocatilor WikiLeaks catre sefii Google, Eric Schmidt si Kent Walker.