Cel mai norocos marinar din lume. A scăpat cu viaţă în urma naufragiilor de pe Titanic şi Lusitania

George Beauchamp este singura persoană care a scăpat cu viaţă din cele mai mari dezastre maritime din secolul al XX-lea: scufundarea Titanicului şi a Lusitaniei.

George Beauchamp a avut un noroc chior, după cum relatează rudele bărbatului, care a supravieţuit atât naufragiului Titanicului din 1912, cât şi celui al Lusitaniei, din 1915, scrie mirror.co.uk. După a doua „întâlnire” cu moartea, George a spus familie sale: „M-am săturat de navele mari – o să lucrez pe unele mai mici”. George a fost fochist pe RMS Titanic, vasul care a lovit un aisberg şi s-a scufundat în Oceanul Atlantic, în data de 14 aprilie 1912.

Acesta şi-a amintit cum a auzit „un zgomot ca de tunet” şi s-a trezit cu jumătatate de corp în apă, înainte să i se permită să părăsească sala motoarelor. George a urcat o scară de urgenţă de pe punte şi a ajutat mai mulţi pasageri să urce în bărcile deja supraaglomerate, înainte de a-şi asigura şi el un loc. Ulterior, curajosul George a povestit cum a salvat 70 de pasageri, transportaţi cu barca de salvare numărul 13.

Referitor la impactul cu aisbergul, George a spus că, în acel moment, se ocupa cu alimentarea motoarelor: „Am simţit şocul şi am auzit un zgomot asurzitor. Ni s-a ordonat să închidem vanele, pe măsură ce apa a invadat sala motoarelor. Ne-am urcat apoi pe scara de urgenţă”. George a vorbit şi despre operaţiunea de salvare a pasagerilor: „Aveam un picior pe punte şi altul în barca de salvare, am ajutat femeile şi copiii să urce în barcă. A fost dat ordinul: Este suficient, nu au loc mai mulţi oameni în barcă – Aşa că m-am urcat şi eu şi am plecat”.

Unele doamne au refuzat să urce în bărcile de salvare, a declarat George. „A trebuit să ţinem barca de salvare departe de epava Titanicului. Riscam să ne scufundăm şi noi”, a mai spus acesta în anchetă. „Am folosit vâslele, pentru a ne îndepărta cât mai mult de vortexul creat de nava scufundată, pe măsură ce s-a dus la fundul oceanului. Am văzut cum nava a dispărut, scoţând un sunet bizar şi am auzit plânsete, în timpul scufundării. Ne-am fi întors pentru ceilalţi, dar eram deja supraîncărcaţi”. Zece minute mai târziu, supravieţuitorii au fost recuperaţi de RMS Carpathia, care a salvat 705 suflete de pe Titanic.

Citește și: A EXISTAT O NAVĂ CARE S-A SCUFUNDAT DE DOUĂ ORI, ÎN AMBELE RĂZBOAIE MONDIALE! FOTO ÎN ARTICOL

După coşmarul de pe Titanic, londonezul George a lucrat pe RMS Lusitania, vas care s-a scufundat în timpul Primului Război Mondial. Lusitania, cea mai mare navă de pasageri din lume, a fost torpilată de un submarin german, în data de 7 mai 1915. Povestea incredibilă a lui George a fost scoasă la iveală de familia acestuia, din Hull, East Yorks, care a dorit să-i aducă un omagiu, la 75 de ani de la moarte.

Strănepoata lui George, Susan Norton, a declarat: „Mama mea este supărată că tata nu a vorbit des despre străbunicul. Se pare că doar poveştile căpitanilor au fost spuse. Sunt mândră de străbunicul, care a luat parte la salvarea pasagerilor”.

George s-a născut la Londra şi s-a mutat în Hull, unde a lucrat zece ani pe diverse nave. S-a căsătorit şi şi-a întemeiat o familie în oraş, după care a acceptat un loc de muncă la White Star Line, ajungând la Southampton, Hants, pentru a se îmbarca pe Titanic, pentru călătoria inaugurală. George avea 42 de ani, dar a minţit, spunând că are 32 de ani, pentru a deveni fochist. După ce a revenit pe uscat, George s-a căsătorit şi a trăit în Southhampton, unde a murit în 1944, la vârsta de 72 de ani.

Sursa traducere: gandul.info