Cel mai nou COMPLEX SPORTIV DE TENIS din Capitala va fi construit in Sectorul 2

Cel mai nou si modern COMPLEX SPORTIV DE TENIS din Bucuresti, care va avea sapte terenuri si va fi realizat la standarde internationale, va fi construit langa Arena Nationala, odata cu semnarea certificatului de urbanism de catre primarul NECULAI ONTANU, se arata intr-un comunicat remis vinery presei de Primaria Sectorului 2.

Potrivit sursei citate, initiatorul proiectului este Ministerul Tineretului si Sportului, care a hotarat sa construiasca o cladire in forma literei ”L” cu regimul de inaltime pe o latura de S + P + 3E retras si S+P+1E pe cealalta latura, care va adaposti terenuri de tenis, zone de antrenamente, gradene pentru spectatori, unitati de cazare pentru sportivi si spatii publice.

Sportivii vor avea la dispozitie cele sapte terenuri de tenis din care unul este amenajat pentru competitii nationale, precum si o zona de antrenamente formata din trei terenuri in incinta si alte trei in aer liber.

Citeste si: Primaria Capitalei are PLANURI MARI pentru Complexul “Lia Manoliu”. GALERIE FOTO

Pe latura mare a literei ”L”, subsol cladirii va fi destinat terenului de tenis pentru competitiile de anvergura care vor putea fi urmarite de cei 3.590 de spectatori ce vor avea la dispozitie in acest sens locuri in gradene mobile si fixe.

La etajul intai vor fi amenajate birourile pentru reprezentantii presei care vor asista la competitiile sportive, un bufet, grupuri sanitare si spatii administrative.

De asemenea, etajele doi si trei retrase vor fi destinate amenajarii a 40 de unitati de cazare, cate 20 de camere si apartamente pe fiecare etaj, unde sportivii si echipele tehnice ale acestora vor putea fi gazduite.

Tot la subsol cladirii principale vor fi amenajate sali de fitness, camere de odihna pentru jucatori, sali de masaj, vestiare, dusuri, cabinete medicale si de testare antidoping, sauna, ateliere pentru racordarea rachetelor etc.

Citeste si: ACADEMIA DE TENIS din Complexul “Lia Manoliu” si-a deschis portile

In cealalta latura a cladirii vor functiona trei terenuri de tenis destinate antrenamentelor sportivilor de performanta, dar si sportivilor amatori care doresc sa practice miscare pentru mentinerea tonusului muscular.

COMPLEXUL DE TENIS va dispune de o parcare cu o capacitate de aproximativ 50 de locuri pentru autoturisme, precum si cinci locuri pentru autocare.

Noul COMPLEX DE TENIS de langa Stadionul National va fi construit de Ministerul Tineretului si Sportului si se va adauga Academiei de Tenis care a fost deschisa, la sfarsitul anului trecut, tot in zona, de catre Primaria Capitalei.

Sursa foto: fiisportiv.ro