Cel mai scump SUV din lume va apartine Bentley

Marca de lux a grupului Volkswagen va investi in urmatorii trei ani 960 de milioane de euro in aducerea pe piata a celui mai extravagant model de teren de lux.

Bentley EXP 9F, prezentat in primavara anului trecut la Geneva Motorshow, beneficia nu doar de un nume ciudat, ci releva un concept si mai ciudat, scrie citynews.ro, aspru criticat pentru design-ul exterior nepotrivit marcii.

Astfel ca, dezvoltarea viitorului SUV Bentley model 2016 a necesitat regandirea sa de la zero. Raspunzand cererilor din China, Rusia si Orient, viitorul SUV Bentley ce va aparea in 2016 se adreseaza clientilor ce sunt dispusi sa plateasca in jurul a 200.000 de euro pentru un exemplar. Raportat la conceptul EXP 9F, stilul va fi modificat, insa se va pastra o parte din excentricitatea liniilor, conform sursei citate. Personalitatea sa va fi legata prin elemente de design de stilul promovat pe limuzinele Bentley.

Din punct de vedere tehnic masina va avea un propulsor de 6.0 litri twin-turbo in 12 cilindri cu arhitectura „W” care genereaza 600 CP si un cuplu motor demn de un camion, 800 Nm.