Cel mai tare autostopist: în 10 ani, a mers cu 2.745 de maşini! Povestea suedezului aventurier

Mathias Risberg, de 29 de ani, a plecat de acasă când avea doar 18 ani pentru că visa să vadă cu ochii lui ţările din America Latină. A ajuns din Guatemala în El Salvador, a fost în Pakistan, Iran şi India şi a mers cu autostopul prin întreaga Europă. Recent, suedezul a calculat câte maşini a folosit în cei 10 ani de preumblări.

Mathias Risberg are doar 29 de ani, dar a reuşit să vadă mai multe ţări decât apucă unii oameni să vadă într-o viaţă întreagă. El a văzut lumina zilei în localitatea suedeză Ornskoldsvik şi a fost pasionat să descopere lucruri, locuri şi oameni noi. Întreaga lui copilărie a hoinărit cu prietenii prin Suedia şi după ce a împlinit vârsta de 18 ani şi a terminat liceul, şi-a luat inima în dinţi, rucsacul în spate, chitara la subraţ şi a plecat în lume cu doar câţiva bani în buzunar.

Mathias a povestit că a mers cu ”ia-mă nene” zeci de mii de kilometri şi îi şoca pe toţi şoferii care îl culegeau de la marginea drumului când le spunea: ”Merg oriunde mă duceţi, pentru că nu am o destinaţie anume”. Mathias a dormit sub cerul liber, sub poduri, în gări, la hosteluri, în moteluri, în cort şi chiar în rulote sau sub rulote. A mâncat ce a găsit prin tomberoane sau a muncit pentru un bol de orez.

Citește și: UN TÂNĂR ACTOR CARE A JUCAT ÎNTR-UN FILM CU MAFIOŢI, ÎNJUNGHIAT PE STRADĂ, LA NAPOLI

A câştigat bani de buzunar susţinând concerte stradale sau reprezentaţii de gătit. Recent, suedezul care a ţinut un jurnal pe durata expediţiei sale a constatat că s-au împlinit 10 de ani de când hoinăreşte prin lume. A făcut un calcul rapid şi a descoperit că a călătorit cu 2.028 maşini mici, 410 camioane, 180 de autobuze, 125 de taxiuri şi două maşini de îngheţată.

Suedezul susţine că a mers pe jos peste 10.000 de kilometri pentru a fi luat de pe drum de un şofer sau altul. Conform afirmaţiilor lui, Mathias a trecut şi prin România şi a fost foarte încântat de oamenii pe care i-a întâlnit şi care l-au omenit invitându-l la masă şi oferindu-i tradiţionala ţuică. În Asia, suedezul s-a specializat în gătit insecte şi legume exotice şi a făcut bani frumoşi oferind reprezentaţii stradale.

Sursa traducere: click.ro