TRAGEDIE la MECCA: MACARAUA prabusita peste MAREA MOSCHEE a omorat 107 oameni. UPDATE

Cel putin 62 de oameni au murit, vineri, dupa ce o macara s-a prabusit in fata Marii Moschei de la Mecca, informeaza B1 TV.

UPDATE 11.25:  Cel putin 107 persoane si-au pierdut viata vineri dupa prabusirea unei macarale peste Marea Moscheea din Mecca (in vestul Arabiei Saudite), in timpul unei furtuni, cu zece zile inaintea inceputului marelui pelerinaj musulman, Haj, potrivit unui nou bilant oficial.

UPDATE 22:29: Cel putin 87 de persoane au fost ucise vineri dupa prabusirea unei macarale peste Moscheea Sfanta din Mecca, in vestul Arabiei Saudite, cu zece zile inaintea inceputului marelui pelerinaj musulman, potrivit unui nou bilant oficial, citat de AFP si Reuters.

184 de persoane au fost de asemenea ranite, a precizat apararea civila saudita, care a anuntat anterior un bilant de 65 de morti si 154 raniti.

Inregistrarile video si fotografiile postate pe retelele sociale aratau numeroase victime pline de sange pe podeaua din incinta moscheii.

Aceasta moschee din Mecca este considerata cel mai sfant loc al islamului si locul unde se desfasoara pelerinajul anual (haj) la care orice musulman trebuie sa participe macar o data in viata.

Potrivit relatarilor de la fata locului, in momentul incidentului orasul Mecca era afectat de o furtuna, iar moscheea era plina de lume, vinerea fiind pentru musulmani zi de odihna si rugaciune.

Macaraua era folosita la lucrari de restaurare si extindere a monumentului, unde pe 21 septembrie va incepe pelerinajul anual

 Stire initiala

Potrivit Serviciului saudit pentru protectia civila, alti 158 de oameni au fost raniti.  

Macaraua, folosita pentru pregatirea pelerinajului anual de la Mecca, programat in septembrie, s-a prabusit probabil din cauza vantului puternic.

Moscheea in care s-a produs tragedia este cea mai mare din lume si este construita in jurul celui mai sfant loc al Islamului – este vorba de Kaaba, celebrul sanctuar sub forma unui cub.

Sursa foto realitatea