Cel putin 90 de membri ai fortelor de ordine, raniti in violentele din fata Parlamentului ucrainean VIDEO

Cel putin 90 de membri ai fortelor de ordine au fost raniti luni in timpul violentelor din fata Parlamentului de la Kiev, a declarat ministrul de interne Arsen Avakov care i-a acuzat pe membrii partidului de extrema dreapta Svoboda ca au provocat politia, relateaza AFP.

Circa 90 de persoane au fost ranite in fata Parlamentului’, a scris Avakov pe pagina sa de Facebook, acuzand nationalistii din Partidul Svoboda ca ar fi lansat ‘mai multe dispozitive explozive’ asupra fortelor de ordine.

Totodata, Garda Nationala ucraineana a anuntat ca aproximativ 50 de membri ai sai au fost raniti, intre care patru grav.

Garda Nationala ucraineana, aflata in subordinea Ministerului de Interne, este formata in principal din voluntari care fac parte din militiile de autoaparare a Maidanului, miscarea de contestare proeuropeana din centrul Kievului, reprimata sangeros in februarie 2014.

Anterior, France Presse anuntase ca cel putin 12 persoane, intre care politisti, au fost ranite luni in urma exploziilor produse in fata cladirii Radei Supreme (parlamentul unicameral ucrainean), in contextul violentelor izbucnite intre scutieri si manifestantii care au protestat impotriva controversatului proiect de reforma constitutionala, care acorda mai multa autonomie regiunilor separatiste din estul prorus al Ucrainei.

Acest proiect de reforma constitutionala — cerut de Occident — se afla in centrul unor dezbateri aprinse in Ucraina, unde multi intrevad in el o tentativa de a legaliza de facto controlul rebelilor asupra unei parti a estului industrial al tarii. Occidentalii vad in acesta o modalitate de aplanare a conflictului armat, soldat cu peste 6.800 de morti in cele 16 luni de violente.

 Sursa:agerpres