Cel putin zece persoane au MURIT in Bulgaria in urma INUNDATIILOR

Cel putin zece persoane au murit, iar alte zeci au fost date disparute in Bulgaria, dupa ce ploile torentiale si inundatiile au pus stapanire pe estul tarii, acrie adevarul.ro, care citeaza BBC.

Unul dintre cele mai afectate orase este Varna, acolo unde apa a ajuns la aproape un metru, dupa ce precipitatiile inregistrate au depasit 35 de litri pe metru patrat. “Exista pana in prezent zece victime”, a anuntat seful regional al politiei, Nikolai Kaltsev.

De asemenea, sute de locuitori din cartierul Asparukovo au fost evacuati din casele lor, iar altii au fost salvati de pompieri, dupa ce au ramas fara electricitate si fara alimente. In Kilifarevo, autoritatile locale au reusit sa salveze 11 persoane care s-au urcat pe acoperisurile caselor pentru a se feri din calea apelor. “Tragedia este imensa. Ma aflu pe o strada din suburbia Aspruhovo, unde soseaua a fost inghitita de ape. Casele aproape ca nu se mai vad, iar masinile au fost rasturnate de viitura”, a declarat primarul din Varda, Ivan Portnih, potrivit Reuters.

In ultima saptamana, grindina si ploile torentiale au lovit estul Bulgariei, iar prognozele meteo avertizeaza ca vremea rea va continua si in zilele urmatoare.

Sursa foto: bg.worldmapz.com