CELE 4 CONSECINTE ale CONDAMNARII lui DRAGNEA. Una dintre ele ar putea fi FATALA lui BASESCU

ION CRISTOIU explica care ar putea sa fie cele PATRU CONSECINTE ale condamnarii lui LIVIU DRAGNEA la un an de inchisoare cu suspendare in DOSARUL REFERENDUMUL.

Conform lui ION CRISTOIU, condamnarea lui LIVIU DRAGNEA, pe care o catalogheaza drept una ”aberanta”, ar atrage dupa sine PATRU mari CONSECINTE  si anume: cresterea simpatiei fata de LIVIU DRAGNEA si PSD,  sporirea sentimentului de ura impotriva lui TRAIAN BASESCU, cresterea faliei dintre PNL si PDL, avand in vedere ca vechii liberali au fost alaturi de Dragnea in 2012, iar oamenii lui VASILE BLAGA erau in tabara adversa si, nu in ultimul rand, castigarea alegerilor din 2016 de catre PSD, cu conditia insa ca LIVIU DRAGNEA sa demisioneze din absolut toate functiile detinute in partid.

CITESTE SI: LIVIU DRAGNEA a DEMISIONAT de la MINISTERUL DEZVOLTARII. UPDATE 

In aceste conditii, doua din CONSECINTELE condamnarii lui LIVIU DRAGNEA ar putea fi fatale PNL-ului.

”Condamnarea lui Liviu Dragnea la un an inchisoare cu suspendare e ceea ce se numeste, in limbajul neacademic din redactii folosit de ambele genuri, o Frectie.

Procurorii DNA au cerut pedeapsa cu executare pentru ceea ce ei au incercat  sa demonstreze a fi  implicarea lui Liviu Dragnea in fraudarea Referendumului.

Asa cum am scris si cum am spus, Fraudarea Referendumului a existat.

Din punct de vedere juridic, Dosarul DNA, facut in graba si pentru a da satisfactie lui Traian Basescu, e apa de ploaie.

El se rezuma la deja faimoasele rationamente, gen, nu se putea ca membrii comisiilor de la centrele de votare sa fraudeze fara a fi primit ordin de la Liviu Dragnea.

Ca sa nu mai spun ca in toate comisiile de la centrele de votare, inclusiv in cele date-n git c-au fraudat Referendumul, au fost si membri ai PNL pe stil vechi.

Acestia au fraudat Referendumul. Au facut-o la ordinul unui PSD-ist, impotrivindu-se ordinului de la conducerea PNL ca sa fie corecti?!

Condamnarea cu suspendare e o clara dovada ca Dosarul a fost subtire.

ICCJ, cea mai politizata institutie din Romania, un fel de CC al Binomului SRI-DNA, nu-si putea permite sa-l achite pe Liviu Dragnea, cum ar fi trebuit, intr-un proces atit de spectaculos. Instanta a apelat la smecheria cu un an de suspendare.

Condamnare care nu-l trimite pe Liviu Dragnea la puscarie, dar il scoate din viata politica, fie si pentru un timp.

Aceasta decizie aberanta – Liviu Dragnea e singurul responsabil de Fraudarea unui referendum de catre doua partide, PSD si PNL, de parca in duminica respectiva ar fi fost proclamat dictatorul Romaniei – va avea urmatoarele consecinte:

1.Cresterea simpatiei fata de Liviu Dragnea si fata de PSD, deoarece electoratul USL considera ca debarcarea lui Traian Basescu justifica si fraudarea. Procesul e posibil pe fondul campaniei duse impotriva lui Traian Basescu de propaganda PSD, avind drept  avangarda Parchetul General. Nu numai electoratului PSD, dar si celui PNL, inclusiv PDL, debarcarea lui Traian Basescu in 2012 li se par acum o necesitate istorica.

CITESTE SI: GORGHIU, despre PONTA: Si-a CONSTRUIT cariera politica pe SPINAREA si pe TRADAREA celor care au fost alaturi de el 

2.Sporirea urii fata de Traian Basescu. Pe fondul acestui sentiment, Traian Basescu va fi condamnat si el, cu suspendare, pentru a se da satisfactie unei mari parti a electoratului.

3.Cresterea faliei dintre PDL si PNL in cadrul PNL. Liderii fostului PNL, asa cum se vede deja, se cred obligati sa-l apere pe Liviu Dragnea. Gasca lui Vasile Blaga ce va face? Va aplauda sentinta,  punindu-se rau cu liberalii, sau  o va critica, punindu-se rau cu talibanii din presa?

4.PSD are toate sansele sa cistige alegerile din 2016. Cu o singura conditie: ca Liviu Dragnea sa demisioneze din toate functiile din Guvern si din partid. Din cite-l stiu eu pe Liviu Dragnea, acesta va demisiona. Mai ales c-ar pleca in ipostaza de erou al USL. Sper sa nu ma insel.”, noteaza editorialistul ION CRISTOIU pe blogul personal.

Sursa foto: evz.ro