Cele 5 informații pe care să nu le cauți pe Google

Pe Internet poți găsi orice, de la lucruri fascinante, la rețete de prăjituri și până la sfaturi despre cum să construiești o casă. Așadar, când ai nevoie de o informație, Google e cel mai la îndemână instrument de documentare.

De cele mai multe ori, informațiile găsite sunt utile și te pot scoate din multe încurcături. Uneori, însă, Google poate fi mai degrabă un dușman decât un ajutor. Îți prezentăm o listă a lucrurilor pe care ar fi mai bine să nu le cauți pe acest motor de căutare.

1. Informații medicale și diagnostice

În ultimii ani, s-a observat o tendință tot mai pronunțată a oamenilor de a se autodiagnostica. Internetul este plin de site-uri și forumuri pe teme de sănătate, iar multe dintre ele nu sunt administrate de specialiști.

De aceea, pentru a evita sperieturile și alarmele false sau, dimpotrivă, pentru a diagnostica orice boală din timp, este mai bine să te consulte un medic. Când ai anumite simptome, tentația de a le căuta pe Google este foarte mare. Noi te sfătuim, totuși, să mergi la un specialist, care te va consulta așa cum trebuie.

2. Ce să nu cauți pe Google – Orice informație cu tentă penală

Dacă nu vrei să ai probleme, încearcă să eviți căutările care te-ar putea incrimina. Spre exemplu, chiar dacă o faci doar din curiozitate, evită căutările precum „cum se construiește o bombă” sau „cum se confecționează amfetaminele”.

Nu mai e un secret pentru nimeni că autoritățile urmăresc astfel de căutări, iar IP-ul tău ar putea apărea pe o listă neagră. Ca să nu te trezești acuzat sau suspectat pe nedrept, e mai bine să te abții de la astfel de căutări.

3. Propriul tău nume

Nu e niciun secret că în era Internetului intimitatea este pusă la mare încercare. Dacă-ți cauți numele pe Google, s-ar putea să dai peste rezultate neplăcute: fotografii care nu-ți plac, informații depășite, conținut irelevant.

Toate acestea îți pot provoca neplăceri și, din păcate, este extrem de greu să obții ștergerea lor. Pentru a evita astfel de situații, trebuie să acorzi foarte mare atenție fiecărei fotografii sau informații pe care o postezi despre tine. Peste ani, s-ar putea să regreți decizia de a posta anumite lucruri.

4. Ce să nu cauți pe Google – Informații despre naștere

Femei care urlă de durere, doctori care încearcă să le calmeze și eforturi supraomenești: aceasta este imaginea care ni s-a întipărit în minte despre naștere. E o situație extrem de stresantă, chiar și în filme.

Dacă vrei să ai un copil sau dacă ești însărcinată, e mai bine pentru liniștea ta să nu cauți informații prea detaliate pe Google. Imaginile filmate la naștere au un impact emoțional foarte mare și pot chiar descuraja femeile să aibă copii.

5. Informații care permit Google să te identifice

Cu cât mai multe informații personale introduci despre tine, cu atât de ușor le va fi celor de la Google să-ți creeze un profil. Cu ajutorul informațiilor disparate, algoritmii pot sorta datele a sute de mii de utilizatori și pot prezice o mulțime de lucruri despre tine.

Potrivit New York Times, computerele sunt capabile să lege profilurile noastre digitale de adevărata noastră identitate, astfel că anonimitatea nu mai e de mult garantată. Personalizarea devine omniprezentă, iar profilurile segmentate pe care agenții de publicitate, editorii și chiar politicienii le folosesc pentru a ne defini devin o armă în mâna celor care se folosesc de ele în propriul interes.

Așadar, ferește-te să furnizezi Google informații despre tine. Deși crezi că ele sunt disparate, datele pot dezvălui despre tine mult mai multe decât crezi.

Sursa: incredibilia.ro