Cele mai bune AFACERI ale TINERILOR din Romania, PREMIATE la Gala Investeste in Educatie

Junior Achievement (JA) Romania a desemnat pe scena Ateneului Roman castigatorii competitiei Compania anului 2015 in cadrul Galei Investeste in Educatie – Business Hall of Fame, un eveniment prestigios organizat anual pentru a premia excelenta in educatie, se arata intr-un comunicat remis vineri presei.

Organizatia a premiat elevii, studenti si profesorii participanti in acest an scolar in programele JA de educatie economica, antreprenoriala, financiara, de sanatate, de etica si responsabilitate, precum si companiile care investesc in sistemul educational din Romania si care contribuie la dezvoltarea unor noi generatii de profesionisti si antreprenori.

Programul “Compania” derulat de JA Romania este o experienta reala de antreprenoriat, prin care elevii de liceu au oportunitatea de a transforma o idee de AFACERE intr-un business pilot sau un start-up impreuna cu prietenii si colegii, intrand in competitie cu alte echipe din Romania si apoi din Europa. Programul se deruleaza si la nivel universitar, sub denumirea ”Start Up”, fiind cel mai mare program inter-universitar de educatie antreprenoriala din Romania.

Citeste si: Peste 100 de LICEENI si STUDENTI au participat la cea mai mare COMPETITIE DE ANTREPRENORIAT pentru tineri

In ultimii cinci ani, cele mai bune echipe selectate din licee si universitati au urmat un program de incubare in care au avut ocazia sa intalneasca antreprenori si investitori prin intermediul webinariilor si sesiunilor de consultanta, sa castige finantari pentru a-si lansa proiectele de business si sa-si testeze ideile de AFACERI cu clienti reali, facand prima vanzare si verificand fezabilitatea produselor si serviciilor pe o piata reala.

Echipa TechEd de la Colegiul National “I.L. Caragiale” din Bucuresti a fost desemnata castigatoarea competitiei de antreprenoriat Compania anului 2015 la sectiunea Elevi. Liceeni au infiintat un start-up specializat in producerea de software educational care ajuta elevii sa invete si sa-si evalueze cunostintele, sprijinind profesorii in crearea de planuri personalizate de studiu. Echipa va reprezenta Romania la finala europeana ”Company of the Year” de la Berlin.

Premiul pentru dezvoltarea afacerii ”Investitia anului” in valoare de 7.000 USD, acordat de Romanian-American Foundation, a revenit echipelor TechEd si Libraria pe Roti, ambele de la Colegiul National “I.L. Caragiale din Bucuresti”. Echipa Libraria pe Roti a propus un business ce presupune comercializarea de carti cu ajutorul unor biciclete speciale in spatii publice si parcuri.

La categoria Studenti, castigatoarea marelui premiu al competitiei de antreprenoriat a fost desemnata compania VisionBot, de la Universitatea din Bucuresti, pentru producerea si comercializarea unui robot industrial de tipul Pick and Place ce monteaza cipuri si circuite integrate electronice. Echipa va reprezenta Romania la finala europeana de la Lisabona.

Citeste si: TARGUL INTERNATIONAL al FIRMELOR DE EXERCITIU, in Sectorul 6

Premiul pentru dezvoltarea afacerii ”Investitia anului” in valoare de 15.000 euro, acordat de Hyundai Auto Romania, a revenit echipelor VisionBot de la Universitatea din Bucuresti si Povestea Noastra de la Universitatea Emanuel din Oradea, pentru o platforma care ofera cuplurilor posibilitatea conceperii propriului roman de dragoste, scris sub indrumarea unui ghostwriter.

JA Romania a desemnat in cadrul Galei a cincea promotie de laureati Business Hall of Fame, reprezentata de sase manageri si antreprenori de succes, ce pot fi modele de reusita in cariera pentru tanara generatie: Dragos Petrescu – fondator si CEO CityGrill, Bogdan Georgescu – fondator si CEO Bookster si Novel Ventures, Marius Stefan – fondator si CEO Autonom Rent a Car, Sergiu Biris – fondator si CEO Trilulilu, Zonga, Ariadna Avram – presedintele Fundatiei Lowendal si fondator Top Diagnostics, Doina Cepalis – fondator si CEO Te-Rox Prod.

Gala JA Investeste in educatie! – Business Hall of Fame este un eveniment international prestigios, organizat global de catre Junior Achievement si dedicat recunoasterii contributiei pe de o parte a profesorilor, elevilor si studentilor implicati in programe internationale educationale tip learning by doing si a liderilor, managerilor sau antreprenorilor, care isi aduc contributia la dezvoltarea legaturii dintre comunitatea academica si cea economica in Romania.

Peste 250.000 de elevi din 1.400 de scoli publice au urmat gratuit programele educationale Junior Achievement in anul scolar 2014-2015, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si datorita sustinerii financiare din partea comunitatii de afaceri.

In cadrul Galei Investeste in Educatie au fost premiate si companiile si institutiile publice care au gazduit anul acesta liceeni din Bucuresti, participanti in programului Job Shadow Day, pentru a-i ajuta sa descopere oportunitati de cariera in domeniile care ii pasioneaza.

Sursa foto: JA Romania