Cele mai bune filme din 2013. TOP 10. FOTO

Anul care tocmai se incheie a fost unul prolific si in privinta cinematografiei. Criza financiara mondiala a afectat prea putin marile productii hollywoodiene si nu numai.  Cum era firesc, Institutul de Film American a creat un clasament al celor mai bune filme ale anului 2013.

Pe locul 10 in respectivul clasament se afla filmul „Lupul de pe Wall Street” a lui Marin Scorsese, aspru criticat de membrii Academiei de Film din SUA. Bazat pe romanul autobiografic al lui Jordan Belfort, lungmetrajul il are ca protagonist pe Leonardo DiCaprio.

Pe locul 9 se regaseste comedia „Salvandu-l pe domnul Banks: In cautarea povestii”.

Pe 8 se afla “Nebraska”, pelicula lansata oficial la Festivalul de Film de la Cannes.

Pe locul 7 este filmul „In mintea lui Llewyn Davis”, o comedie intunecata cu actori de calibru, iar pe 6 se afla „Her”, un film regizat de Spike Jonze.

 “Gravity” ocupa locul al cincilea in clasamentul AFI. Actorii principali, Sandra Bullock si George Clooney joaca rolurile a doi astronauti aflati in deriva in spatiu, dupa ce nava lor a fost distrusa.

Pe 4 se afla filmul biografic „Fruitvale Station”, care prezinta povestea adevarata a lui Oscar, un tanar de 22 de ani care isi petrece ultima zi din 2008 intalnindu-se cu prieteni, dusmani, cu familia si cu strainii.

“Capitanul Philips”, cu Tom Hanks in rolul principal, este pe treapta a treia a podiumului. Filmul este bazat pe povestea reala a Capitanului Richard Philips, care, in anul 2009, a fost rapit de piratii somalezi.

Pe locul al doilea este fictiunea „Teapa in stil american” care ne duce in lumea fascinanta a unuia dintre cele mai mari scandaluri ale anilor 1970.

Pe primul loc se afla pelicula „12 ani de sclavie”. Este un film cu iz de Oscar, potrivit criticilor, care va fi lansat in Romania pe 3 ianuarie 2014. Productia regizata de Steve McQueen este inspirata din povestea adevarata a unui barbat care lupta pentru supravietuire si libertate.

Sursa foto: cinemagia.ro