Cele mai bune LICEE DIN STRAINATATE vin din nou la Bucuresti pentru a-si prezenta OFERTELE EDUCATIONALE

O noua editie a targului World Education Fair, singura manifestare de acest gen didedicata invatamantului gimnazial si liceal in strainatate, precum si taberelor de limbi straine din alte tari, va avea loc in perioada 14-15 martie in Bucuresti.

La targ sunt asteptati parintii cu copii intre sapte si 18 ani care doresc sa afle care sunt posibilitatile pentru ca acestia sa devina elevi la scoli si licee din strainatate sau sa se pregateasca pentru admiterea la universitati din afara. De asemenea, in cadrul targului parintii vor putea sa afle cum pot copiii lor sa mearga in tabere internationale de iarna, primavara si vara pentru a exersa limbi straine cu vorbitori nativi.

Consilierea parintilor se va face prin intalniri individuale cu reprezentanti sositi special in Romania de la 20 de scoli gimnaziale, colegii si centre de limbi straine din Marea Britanie, Elvetia, Belgia, Germania, Olanda, care isi vor prezenta OFERTELE EDUCATIONALE in cadrul targului.

“Adolescentii care vorbesc fluent o limba straina pot sa se exprime mai nuantat si au un vocabular mai bogat in limba materna, sunt mai eficienti in multitasking si in luarea deciziilor, au rezultate mai bune in studiul matematicii si abilitati superioare in domeniul artistic”, a declarat Svetlan Danev, directorul general al IntegralEdu Group, compania care organizeaza World Education Fair, aflat la cea de-a XXI-a editie in Romania.

Citeste si: Reprezentanti ai CELOR MAI IMPORTANTE LICEE din Europa, SUA si Canada, prezenti in Bucuresti la WORLD EDUCATION FAIR

“Cea mai buna metoda de invatare a limbilor straine se face prin exercitiul cu vorbitori nativi, iar o tabara si, ulterior, inscrierea copilului la un liceu in strainatate reprezinta una dintre cele mai bune investitii pe care parintii le pot face in viitorul copiilor lor”, adauga Teodora Raducanu, Manager Secondary Education Department la IntegralEdu.

“Foarte important pentru toti elevii care doresc sa studieze la un liceu in strainatate este sa inceapa sa isi caute scoala potrivita cu 2-3 ani inainte de a aplica, intrucat complexitatea procesului de admitere difera de la un caz la altul. IntegralEdu sprijina elevii si incurajeaza familiarizarea din timp cu sistemul de invatamant dorit si cu tara straina vizata. Cea mai buna metoda este participarea la o tabara in strainatate pentru a vedea exact ce inseamna un mediu international”, mai spune Teodora Raducanu.

Pentru parintii care doresc sa-si familiarizeze copiii cu atmosfera unei scoli din strainatate exista optiunea de a-i trimite la o tabara de limbi straine, preturile pentru un curs de doua saptamani pornind de la 1.200-1.400 de lire sterline. Taxele pentru un an de studiu intr-un liceu din Europa variaza intre 13.000 si 35.000 de lire sterline pentru scolile britanice si intre 19.000 si 35.000 de euro pentru restul tarilor din Europa. Taxele cele mai ridicate raman cele din Elvetia – intre 70.000 CHF si 75.000 CHF.

Citeste si: Peste 70 de UNIVERSITATI DIN STRAINATATE vor fi prezente la targul international RIUF

Participantii la Word Education Fair pot beneficia de reduceri de peste cinci la suta la taberele internationale si de burse de pana la 50 la suta din taxa de scolarizare la unele colegii prezente la targ. World Education Fair se va desfasura la Hotel Athanae Palace Hilton din Bucuresti, intre orele 11.00 si 16.00. Cei care nu reusesc sa ajunga la evenimentul din Capitala pot veni la World Education Fair in Constanta pe 16 martie la Hotel Ibis, sau pe 17 martie la Galati, Hotel Mercur.

Programul targului si detaliile despre participanti sunt disponibile pe site-ul evenimentului, participarea la World Education Fair fiind gratuita. Inscrierile se pot face si online, la adresa www.worldeducation.ro.

Sursa foto: adevarul.ro