Cele mai bune metode de creștere a productivității în domeniul IT

Practic spus, productivitatea reprezintă diferența dintre resursele investite și rezultatele obținute într-o anumită activitate. În funcție de domeniu, productivitatea poate fi asimilată cu eficiență, poate fi contabilizată ușor, sau din contră, poate fi aproape imposibil de măsurat, mai ales în domeniile care au la bază creativitatea sau inovația.

Pentru o companie de IT, productivitatea este unul dintre motoarele afacerii, alături de inovație și dezvoltare. Productivitatea este un factor important care îi afectează atât pe angajați, cât și pe angajatori. Despre acest lucru vom vorbi și noi astăzi. Află cum poți crește productivitatea într-o firmă de IT.

Factorii care afectează productivitatea

Productivitatea, asemenea inovației și dezvoltării unei companii, are la bază câțiva factori care pot stimula eficiența sau pot pune bețe în roate angajaților. Iată care sunt cei mai importanți:

Tehnologia – tehnologia este unul dintre cele mai importante componente ale dezvoltării unei afaceri, iar productivitatea depinde, în primul rând, de device-urile pe care le ai la dispoziție.

IT-iștii au nevoie de un laptop workstation performant pentru a-și putea desfășura activitatea la cote maxime. Pe lângă asta, sunt necesare cele mai recente și inovative softuri. Pe AlienStore găsești cele mai bune marci de laptopuri.

Organizarea – ideal ar fi ca o companie să funcționeze ca un tot unitar, chiar dacă fiecare angajat are rolul său. Fără comunicare între departamente, fără planificarea echipei și fără dedicarea oamenilor nu ai cum să atingi un nivel ridicat de productivitate.

Bugetul – este factorul determinant într-o companie, fără de care nu există nici echipament, nici angajați performanți sau motivați. Din acest motiv este foarte important să ai un control activ asupra resurselor financiare, să elimini pierderile înainte ca acestea să se acumuleze și ai mereu câteva rezerve strategice.

Creșterea productivității ca manager

Din poziția unui manager, unul dintre principalele roluri este să creezi condițiile perfecte de lucru pentru angajați. Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a încuraja eficiența:

Creșterea productivității ca angajat

Creșterea productivității nu ține doar de deciziile luate de conducerea companiei. Și din poziția angajatului poți face unele lucruri pentru a crește productivitatea. Iată care sunt:

Creșterea productivității nu este un obiectiv greu de realizat, indiferent de domeniul în care lucrăm. Rețeta succesului constă în echipamente performante, o stare de spirit favorabilă, în organizare și în munca de echipa.