Cele mai bune telefoane ale anului 2013. VIDEO

Anul 2013, care se incheie astazi, a adus pe piata inca o revolutie in ceea ce priveste smartphone-urile, marii producatori intrecandu-se in lansari de terminale care au inglobat ultimele noutati tehnologice.

Batalia de pe piata smartphone-urilor s-a dat si in 2013, la ca si in anii precedenti intre marile companii, Apple, Samsung, Google, HTC si Nokia. Site-ul ziare.com a publicat topul celor mai bune modele in anul 2013, asa cum a fost realizat de publicatia britanica digitalspy.co.uk.

6. Sony Xperia Z1 – Sony Xperia Z1 este un telefon elegant, avand o carcasa din sticla, deasupra unui cadru din aluminiu. Cu un ecran HD de 5 inchi, un procesor de 2,2 GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 800 si o camera foto de 20,7 megapixeli, telefonul este rezistent la apa si praf, caracteristici care il fac unul dintre cele mai bune smartphone-uri din clasa premium de pe piata.

5.Nokia Lumia 1020 – Nokia Lumia 1020 dispune de un sistem de operare Windows Phone, un procesor dual-core Qualcomm de 1,5 GHz, o memorie de 2 GB pe RAM si o exceptionala camera foto 41 megapixeli.

4. Samsung Galaxy S4 – Telefonul are un procesor Qualcomm Snapdragon 600 si o camera foto de 13 megapixeli, care ii consolideaza capacitatile sale fotografice. Galaxy S4 are un ecran Super AMOLED HD de 5 inchi, cu o rezolutie de 1920 x 1080.

3. HTC One – Carcasa din aluminiu a telefonului HTC One ii face invidiosi pe rivalii sai, iar camera sa foto UltraPixel este capabila de performante remarcabile, chiar si in conditii de lumina mai scazuta. Cu un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon de 1,7 GHz, HTC One, care dispune de un sistem de operare Android, este unul dintre cele mai bune smartphone-uri de pe piata.

2. iPhone 5S – Modelul celor de Apple, iPhone 5S nu este mult diferit de iPhone 5, insa are cateva caracteristici imbunatatite. El are un procesor A7 pe 64 de biti, ceea ce ii asigura performante tehnice remarcabile. Camera sa foto iSight este una dintre cele mai bune de pe piata, iar tehnologia Touch ID prin care se foloseste amprenta digitala ii incanta pe multi utilizatori.

1. Google Nexus 5 – Google si LG au realizat un smartphone de top, cu adevarat special, cu sistem de operare Android, un procesor performant tip Qualco9mm Snapdragon de 2,3 GHz si un ecran Full HD. Camera nu este chiar asa cum se asteptau fanii, insa ca randament este cea mai buna alegere, potrivit publicatiei citate.

Sursa foto: ziare.com

Sursa video: youtube.com