Cele mai comune greșeli din filmele de război. Erorile pe care doar cei mai atenți cinefili le-au observat

Timp de zeci de ani, la Hollywood au fost realizate multe filme de razboi/actiune care au avut succes datorita personajelor epice si efectelor uimitoare. Nu toate au avut un buget mare si, cum era de asteptat, chiar daca regizorii au facut o treaba grozava, erorile tot au reusit sa se strecoare.

Iata o lista cu greseli din filmele de razboi care par sa se repete:

“Inglorious Bastards” aduce in prim plan atrocitatile nazistilor din cel de-al Doilea Razboi Mondial si il are in distributie pe Brad Pitt. Desi a castigat o multime de premii, nu a scapat de ochiul vigilent al criticilor. Intr-una dintre secvente, unul dintre personajele negative, un general nazist, apare intr-un cadru cu o insigna mare in partea stanga a pieptului, iar in urmatorul simbolul nazist lipseste. Dar nu este singura eroare din acest film.

In “The Hurt Locker”, colonelul Cambridge da dovada de mai mult patriotism decat orice alt soldat in armata. El nu poarta un singur steag, ci doua.

In “Jarhead 2”, ofiterul senior (Stephen Lang) nu isi poarta corect uniforma: nu are maneci lungi, tricoul purtat pe sub camasa e la vedere si nici cascheta nu este cea mai potrivita pentru un militar aflat intr-o zona de razboi.

In mod normal, salutul ofiterilor este o necesitate. Insa daca se face in mijlocul unei zone de razboi, cadrele militare se pot transforma intr-o tinta usor de detectat de lunestisti. Aceasta greseala este intalnita in mai toate filmele de razboi.

Sursa foto: billboard