Cele mai importante BENEFICII ale SEXULUI

Trebuie stiut faptul ca sexul aduce beneficii dincolo de dormitor. Sexul influenteaza organismul nostru in mai multe feluri. Viata sexuala sanatoasa asigura sanatatea psihicul si a fizicului.

 Sexul combate stresul

 Stim prea bine ca stresul este noul factor care declanseaza si agraveaza orice afectiune sau boala. O viata sexuala sanatoasa va putea inlatura acest factor care agraveaza starea de sanatate. Drept urmare, o viata sexuala activa va asigura o tensiune arteriala normala, un psihic relaxat, dar si o sanatate fizica.

Sexul amelioreaza imunitatea

O viata sexuala activa si sanatoasa va asigura si imunitatea prin producerea de anticorpi reducand in acest mod expunerea la infectii. Conform unor studii efectuate in Statele Unite ale Americii, s-a demonstrat ca persoanele care au o activitatea sexuala frecventa au un sistem imunitar mai ridicat decat persoanele care au o viata sexuala mai putin frecventa.

 Sexul arde calorii

In doar jumatate de ora de sex, partenerii ard 120 de calorii. Deci sexul are si acest beneficiu. Specialistii au catalogat sexul drept un exercitiu fizic foarte eficient. Mai mult decat atat, datorita faptului ca sexul presupune nuditate, avand o viata sexuala activa ne vom ingriji de imaginea si corpul nostru.

CITESTE SI: Ce inseamna “squirt” sau „squirting”? Totul despre EJACULAREA la FEMEI

Sexul amelioreaza afectiunile cardiace

Se pare ca specialistii au demonstrat faptul ca sexul are capacitatea de a ameliora afectiunile de tip cardiac. Daca varstnicii se temeau de influenta negativa pe care o poate avea sexul asupra functiilor cardiace, s-a demonstrat ca varstnicii nu sunt mai expusi la un infarct miocardic in timpul actului sexual decat in viata de zi cu zi.

Sexul stimuleaza autoaprecierea

Autoaprecierea este unul din motivele pentru care oamenii intretin relatii sexuale. Sexul contribuie in mod semnificativ la descoperirea propriei personalitati si la cresterea stimei fata de sine.

Sexul ajuta intimitatii

Oxitocina, hormonul fericirii, este eliberat in timpul sexului si ne face mai dragastosi si mai atenti cu partenerul de viata. La fel ca nivelul ridicat de oxitocina, testosteronul si estrogenul sunt si ei la un nivel mai crescut contribuind la cresterea libidoului, la sanatatea musculara, a oaselor si a inimii.

Sexul amelioreaza durerile

Datorita nivelului crescut de oxitocina si endorfine, dureriel dispar. Indiferent ca discutam despre cefalee, artrita sau dureri menstruale, dupa actul sexual, durerile vor fi cu mult diminuate.

Sexul reduce riscul de cancer de prostata

Ejacularile frecvente vor ajuta barbatii ca diminueze din riscul de cancer de prostata. Mai exact, un numar de cinci ejaculari pe parcursul unei saptamani vor feri barbatul de aparitia cancerului de prostata.

CITESTE SI: FRICILE ASCUNSE ale BARBATILOR cand fac SEX

Sexul intareste muschii planseului pelvin

Femeile beneficiaza in timpul sexului atat de stimularea senzatiei penetrarii, cat si de protejarea impotriva incontinentei urinare.

Exercitiile Kegel sunt exercitii ideale pentru planseul pelvin. Actul sexual reprezinta metoda ideala de a exersa prin contractia voita a musculaturii precum am incerca sa evitam mictiunea.

Dupa sex se doarme mai bine

Tocmai datorita faptului ca se produce hormonul oxitocina, somnul va fi unul mult mai linistitor si mai relaxant. Mai mult decat atat, odihna va contribui la mentinerea atentiei si la cresterea performantelor.

Alte beneficii corelate cu o activitate sexuala regulata

Printre celelalte beneficii ale activitatii sexuale regulate se numara si faptul ca sexul ne mentine mai tineri si mai frumosi, regleaza menstrele, creste speranta de viata, stimuleaza imunitatea si reface tesuturile.

Sursa www.yve.ro