Cele mai noi informații neoficiale despre viitoarea generație Mazda 6

Viitoarea generație Mazda 6 va fi prezentată în 2022. Conform surselor, modelul de clasă medie va trece la o arhitectură cu roți motrice spate și va fi echipat cu motoare cu șase cilindri în linie, scriu jurnaliștii de la Motor1 și Car&Driver.

Mazda 6 se află pe piață de câtiva ani buni, iar producătorul nipon deja lucrează la o generație nouă. Dar odată cu viitorul Mazda 6, constructorul japonez ar urma să introducă pe piață un model complet schimbat. Și nu vorbim doar despre exterior și interior, ci și despre arhitectură și motorizări.

Conform unor surse apropiate companiei, noua generație Mazda 6 va fi prezentată în 2022, iar niponii vor renunța la actuala platformă pentru una cu roți motrice spate. Mai mult decât atât, viitorul sedan de clasă medie va fi disponibil și cu motorizări cu șase cilindri în linie.

Informațiile cu privire la dezvoltarea unor propulsoare cu șase cilindri au apărut la începutul anului trecut într-un document publicat de Mazda cu privire la rezultatele financiare. Pe listă, apare atât un SkyActiv-X cu șase cilindri, cât și un SkyActiv-D cu șase cilindri în linie. Conform documentului, cele două motoare sunt dezvoltate pentru o nouă platformă destinată “modelelor mari”.

Aceleași voci susțin că noua generație Mazda 6 va fi produsă pe o arhitectură dezvoltată în colaborare cu Toyota, iar cel mai puternic motor cu șase cilindri va livra circa 350 de cai putere. La nivel estetic, noua generație Mazda 6 va primi elemente de design pe care le-am văzut în premieră pe conceptele RX-Vision și Vision Coupe. Totodată, zvonurile menționează și o variantă coupe a modelului de clasă medie.

Sursa traducere și foto: automarket.ro