Top 10 cele mai scumpe mașini din lume. Galerie foto spectaculoasă

Top 10 cele mai scumpe mașini din lume este un clasament al bolizilor de lux care au prețuri ieșite din comun. Fiecare șofer sau pasionat de mașini a visat măcar o singură dată la clipa când va putea să-și cumpere mașina pe care și-a dorit-o încă din copilărie. Dar foarte puțini ajung să-și admire în propriul garaj una dintre bijuteriile pe care le vom prezenta în acest top 10 cele mai scumpe mașini din lume.

Prețurile exorbitante ale celor mai scumpe mașini din lume se datorează, în primul rând, faptului că sunt produse în ediții limitate. Înafara faptului că sunt extrem de rare, la aceste mașini de lux mai contează și aspectul, dotările sau performanțele pe care le pot atinge.

Top 10 cele mai scumpe mașini din lume cuprinde o serie de autoturisme c prețuri care variază între 3 și 19 milioane de dolari, conform celor de la digitaltrends.com.

Top 10 cele mai scumpe mașini din lume

Ferrari Pininfarina Sergio

Ferrari Pininfarina Sergio se află pe ultimul loc în top 10 cele mai scumpe mașini din lume cu un preț de ”numai” 3 milioane de dolari. Pininfarina Sergio este un bolid Ferrari 458 Spider cu un interior și o caroserie complet noi. Acest model de Ferrari are un motor V8 de 4,5 litri 562CP.

Bugatti Veyron Final Diamond Edition by Mansory Vivere

Bugatti Veyron, deși nu mai este în producție, este una dintre cele mai mari și mai rapide mașini rutiere pe care ai putea visa vreodată să le deții. Dar probabil nu acesta pentru că are un preț de 3,4 milioane de dolari. Acesta a fost creat de compania germană de modificare a automobilelor Mansory, care este cunoscută pentru realizarea unora dintre versiunile unice ale supercarurilor de înaltă performanță.

Efectul izbitor este creat folosind o țesătură de carbon numită „Marble Collage”, care este diferită de aspectul verificat al producției standard de carbon ușor. Mașina de ediție limitată are o mulțime de kituri suplimentare, inclusiv aripi modificate, un nou splitter pentru îmbunătățirea forței de muncă și lumini de rulare LED încorporate în bara de protecție din față.

Are un motor V12 de 8,0 litri și aproape 1.200 CP care poate acoperi 370 de metri pe secundă în plan, deși rezervorul de combustibil de 26,4 litri va fi golit în aproximativ 10 minute. Alte modificări realizate de Mansory includ noile roți din aliaj forjat cu raze înguste, care îmbunătățesc răcirea frânei și o cabină revizuită, cu o combinație de piele matlasată alb-negru, amestecată împreună cu mai multe marcaje de fibre de carbon.

W Motors Lykan Hypersport

W Motors Lykan Hypersport are faruri încrustate cu bijuterii și un interior science-fiction. Modelul are un motor de 3,7 litri 770 CP. Până la 100 km/h accelerează în 2,8 secunde. W Motors Lykan Hypersport costă 3,4 milioane de dolari.

Lamborghini Sian

Lamborghini Sian este o ediție limitată la 63 de unități la nivel mondial și are un preț de 3,6 milioane de dolari. Sian se află pe locul 7 în top 10 cele mai scumpe mașini din lume și este primul model hibrid al companiei Lamborghini. Dar nu este un hibrid obișnuit. Motorul electric este o unitate de 48 de volți. Motorul electric contribuie cu doar 34 de cai putere la cei 819 CP ai lui Sian. Modelul accelerează în 2,8 secunde până la 100 km/h.

Lamborghini Veneno

Pe poziția a șasea a acestui clasament se află tot un reprezentant Lamborghini, Veneno (și foto principal). Acesta este numele Lamborghini ales pentru roadster-ul Aventador modificat, desigur – construit pentru a sărbători 50 de ani și cu un preț pe măsură, 4,5 milioane de dolari. Veneno este rapid și asta trebuie să reprezinte o surpriză prea mare. Motorul V12 are 740 CP. Modelul accelerează în 2,9 secunde până la 100 km/h.

Koenigsegg CCXR Trevita

Koenigsegg CCXR Trevita este acoperită de-a dreptul în diamante … iar diamantele nu sunt ieftine. Prețul pentru un Koenigsegg CCXR Trevita este de 4,8 milioane de dolari. Pentru Trevita, producătorul suedez a dezvoltat un nou finisaj exterior numit Koenigsegg Proprietary Diamond Weave, care presupune acoperirea fibrelor de carbon cu o rășină impregnată cu praf de diamant. Motorul unui Koenigsegg CCXR Trevita este un V8 de 4,8 litri 1.000 CP.

Mercedes-Benz Maybach Exelero

Mercedes-Benz Maybach Exelero ocupă poziția a patra în top 10 cele mai scumpe mașini din lume. Deși nu este cea mai scumpă mașină din acest clasament, Maybach Exelero are un statut unic și un preț de ”doar” opt milioane de dolari. Maybach a fost, de asemenea, construit în 2004. Motorul este un V12 de 700 CP.

Bugatti Centodieci

Bugatti Centodieci, un nume care înseamnă o sută zece în italiană, poartă un design mai unghiular decât alți membri ai gamei din peninsulă. Centodieci costă 8,9 milioane de dolari și se află pe treapta a treia a podiumului clasamentului celor mai scumpe mașini din lume. Emblema este poziționată deasupra grilei în formă de potcoavă, așa cum a fost pe EB110, modelul din anii 90. Caroseria ascunde o platforma partajată cu Chiron și un puternic motor W16 cu patru turbocompresoare, care livrează 1.600 de cai putere. Bugatti a plafonat producția la 10 unități.

Rolls-Royce Sweptail

Rolls-Royce Sweptail este inspirat din modelele clasice ale mărcii, ocupă poziția a doua din acest clasament și are un preț de 13 milioane de dolari. Aproape fiecare parte a acestui bolid de lux, la proiectul căruia s-a lucrat patru ani, este unică.

Bugatti La Voiture Noire

Bugatti La Voiture Noire a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva în 2019. Este cea mai scumpă mașină nouă construită vreodată și liderul incontestabil al top 10 cele mai scumpe mașini din lume. Prețul său este de 19 milioane de dolari. Modelul are la baza Bugatti Chiron și este propulsat de același motor de 8 litri 1.500 CP.