CELE MAI SIGURE si CELE MAI PERICULOASE COMPANII AERIENE din LUME

Tragediile aviatice din ultimii ani au cauzat multe grji in randul celor care zboara. La inceput de an, clasmentul celor mai mai sigure companii aeriene si al celor mai periculoase din lume este realizat de Airline Ratings. Locul fruntas in topul celor mai sigure linii aeriene este ocupat in ultimii trei an de acceasi companie.

Pe primul loc in topul celor mai sigure companii aeriene se situeaza, pentru al treilea an la rand, compania Quantas din Australia, pe lista figurand o singura companie britanica, respectiv Virgin Atlantic.

Ratingul extrem de bun inregistrat de companiile desemnate ca fiind cele mai sigure include, printre alti factori, numarul extrem de mic de accidente sau “fatalitati”, cum au fost numite de AirlineRatings.com, iar compania Quantas din Australia are un istoric de invidiat din acest punct de vedere, in toti cei 95 de ani de cand a fost infiintata.

Clasamentul a fost realizat pe baza analizei a 400 de companii aeriene din toata lumea. AirlineRatings.com acorda punctaje pentru companiile aeriene si pe baza auditului realizat de autoritati aviatice internationale si guvernamentale, a incidentelor raportate in ultimele 12 luni si pe baza istoricului accidentelor pe care il tine fiecare companie.

British Airways s-a aflat anul trecut intre primele zece companii aeriene sigure, dar anul acesta nu a reusit sa intre intre primele 20. Figureaza, in schimb, Emirates, Lufthansa, KLM, Swissair, American Airlines, United Airlines si Virgin Australi, mai scrie sursa citata.

Qantas (s-a situat pe primul loc in top 20, restul companiilor fiind ordonate alfabetic)

Air New Zealand

Alaska Airlines

All Nippon

Airways American

Airlines Cathay

Pacific Emirates

Etihad EVA

Air Finnair H

Hawaiian Airlines

Japan Airlines

KLM

Lufthansa

SAS

Singapore Airlines

Swissair

United Airlines

Virgin Atlantic

Virgin Australia

Sursa foto: BBC