Cele mai SPECIALE PENSII SPECIALE! Cum au ajuns niste femei de serviciu sa castige de doua ori mai mult decat medicii

Exista ceva mai special decat o pensie speciala? Da: de exemplu, doua pensii speciale. Sau cumulul de pensii speciale. Care e diferenta dintre un sofer la Parlament si unul de pe o ambulanta, uzat de program si ritmul de lucru? Primul a ajuns sa primeasca pensie speciala.

Cursdeguvernare.ro prezinta cateva exemple, in speranta ca autoritatile vor gasi soluia de bun simt.

Cum s-a ajuns ca soferii si femeile de serviciu de la Parlament sa aiba pensie speciala

In anul 2015, PSD – ALDE a declansat vasta operatiune de reintroducere a pensiilor speciale. Acestea nu au fost insa resuscitate pe vechiul model, cel de pana in 2010, cand le-a desfiintat Emil Boc, ci intr-o forma “evoluata”, ce a produs un sistem aberant si unic pe mapamond. Teoretic, pensiile speciale sunt acordate celor care cu ocupatii deosebite in societate. Practic, insa, inovatiile legislative din anul 2015 si reluate in acest an au impins lucrurile intr-o zona bizara: pana si soferii si femeile de serviciu de la Parlament sunt beneficiari ai pensiilor speciale de serviciu.

Printre alte acte modificate in momentul reintroducerii pensiilor speciale s-a numarat si Legea nr. 7/2006 privind statutul functionarului public parlamentar, care ii viza pe consilierii si expertii din cabinetele alesilor.

Alineatul 5 de la Art. 93 contine insa o prevedere care depaseste multimea celor cu statut de functionar public parlamentar: “De prevederile art. 41, art. 43 si ale art. 73-75 (referitoare la pensiile functionarilor publici parlamentari – n. red.) beneficiaza si personalul prevazut la art. 5 alin. (4) “. Personalul de la alin 4, art 5,, care nu au statut de functionari publici parlamentari, insa beneficiaza de astfel de pensii speciale, sunt, conform legii de mai sus: “personalul din structurile Parlamentului care desfasoara activitati administrative, de gospodarire, investitii, intretinere-reparatii si de deservire, pentru care incadrarea in munca se face prin contract individual de munca, potrivit Codului muncii”.

Citeste tot ARTICOLUL AICI.

Sursa foto: adevarul