Cele patru cluburi care se luptă pentru semnătura lui Messi și câți bani vrea Barcelona

Lionel Messi a anunțat, printr-un fax, conducerea clubului FC Barcelona că vrea să plece de la echipa catalană. Superstarul argentinian, potrivit presei catalane, nu va mai face luni testele medicale și nici nu va merge marți la antrenament.

Lionel Messi are o clauză de reziliere de 700 de milioane de euro, însă jucătorul susține că poate să încheie unilateral contractul la finele fiecărui sezon. Dealtfel, el vrea să plece gratis de la echipa la care evoluează din 2001.

Cele patru cluburi care se luptă pentru semnătura lui Messi

Patru cluburi cu greutate din lumea fotbalului încearcă să-l convingă pe Lionel Messi să semneze. Conform presei spaniole, o primă variantă ar fi Manchester United. A doua variantă este adversara locală a ”diavolilor”, Manchester City unde este antrenor Pep Guardiola și unde evoluează cel mai bun prieten al lui Messi, Sergio ”Kun” Aguero.

Italienii de la Gazzetta dello Sport scriu că Inter Milano i-a pregătit un salariu fabulos lui Lionel Messi dacă acesta va semna cu nerazzurrii. Potrivit jurnaliștilor din ”Cizmă”, Inter îi un contract pe patru ani, în valoare de 260 de milioane de euro, ceea ce înseamnă un salariu de 65 de milioane de euro pe sezon, asigurat până la vârsta de 37 de ani. Mai mult, pentru a alimenta speculațiile, Messi și-a cumpărat, recent, un apartament de lux la Milano chiar pe strada pe care se află sediul clubului Inter.

A patra echipă care îl vrea neapărat pe Lionel Messi este Paris Saint Germain, acolo unde joacă un alt prieten bun al argentinianului, brazilianul Neymar. În plus, banii nu sunt o problemă pentru patronii arabi ai grupării din Hexagon.

Câți bani vrea FC Barcelona în schimbul lui Messi

Potrivit jurnaliștilor de la cotidianul spaniol AS, Consiliului de Administraţie al FC Barcelona a hotărât că Lionel Messi poate pleca de la clubul catalan pentru o sumă minimă de 222 de milioane de euro, echivalentul sumei pentru care Neymar Jr a fost transferat de PSG. Messi nu poate pleca gratis, deoarece nu a informat clubul oficial că vrea să fie transferat cu 20 de zile înainte de finalul sezonului precedent (n.red. 31 mai), așa cum prevede contractul. În schimb, Messi și-a anunțat deja avocații și le-a transmis să comunice Barcei că pandemia de coronavirus a amânat totul, iar asta înseamnă condiții speciale.

Sursa foto: sport