Cele patru PACATE SEXUALE pe care fiecare CRESTIN trebuie sa le EVITE

Lumea in care traim a devenit un loc tot mai senzual, iar goana nebuna dupa sex ne face sa cadem in pacat, sunt concluziile celor care au studiat Biblia in detaliu si care ne spun ca ceea ce traim astazi ne va duce la pierzanie, informeaza jurnalistii de la crestintotal.ro.

”Ispitele sexuale sunt mari, nimeni nu este scutit de ele, si nimeni sa nu se laude cu neprihanirea lor de sine. Imi dau de asemenea seama ca atunci cand cautam sa intoarcem pe cineva de pe calea gresita pe care umbla, noi trebuie sa o facem cu duhul blandetii si cu umilinta (Galateni 6:1; 2Timotei 2:25). Dar daca in acest domeniu vom avea victorie, ea trebuie sa inceapa cu o intelegere smerita si o evaluare biblica a naturii itinacioase si degradante a pacatului sexual si consecintele sale teribile. Inainte ca oamenii sa asculte de Dumnezeu, ei trebuie sa fie treziti in totalitate. Numai atunci ei vor birui fortele contraatacului.”, se arata intr-un articol publicat pe site-ul crestintotal.ro, care enumera cele mai grave pacate sexuale pe care un om le poate face.

Sunt cel putin patru pacate sexuale primare de care se vorbeste in Cuvantul lui Dumnezeu:

1. Adulterul: Actul sexual ilegal in care este implicat cel putin o persoana casatorita. Adulterul este incompatibil cu legile armonioase ale vietii de familie in Imparatia lui Dumnezeu, si este sub judecata lui Dumnezeu din moment ce incalca scopul original stabilit de Dumnezeu.

2. Curvia: Pornografia, actul sexual ilicit care include prostitutia, curvia, incestul, imoralitatea (lipsa de retinere morala) si imoralitatea obisnuita (include fantezii sexuale care conduc la masturbare).

3. Necuratia: Se refera de cele mai multe ori la homosexualitate si lesbianism.

4. Nelegiuire: Indecenta nerusinata, viata neinfranata, depravare necontrolata, o dispozitie sau o tendinta constanta la rau, o coruptie innascuta a omului neregenerat), persoana cu o astfel de caracteristica are o desconsiderare obraznica a opiniei publice, pacatuind in plina zi cu aroganta si dispret. Din nou, aceasta se refera adesea la pacatul sexual.

Sexualitatea este un aspect profund unic al personalitatii care implica fiinta intreaga. Imoralitatea sexuala are efecte ce ajung departe, cu mari semnificatii spirituale si implicatii sociale. O astfel de imoralitate nu este numai un pacat impotriva trupului, dar si impotriva Duhului Sfant, care locuieste in trup. Este una din caile prin care noi deosebim trupul Domnului, care daca este neglijat in mod consistent, cum am spus mai inainte, adesea aduce slabiciune, boala si chiar o moarte prematura.

Indiferent de cat de satisfacator si implinitor este sexul,  in locul in care trebuie sa fie prin casatorie, este totusi un aranjament temporar si nu face parte din existenta noastra eterna. Si totusi prin el we procreem si dam nastere la spirite eterne. Imoralitatea sexuala se amesteca cu puterea de procreere cu cineva cu care nu esti casatorit. A simti nevoia de  sex nu este un pacat, dar este dureroasa cand nu este tinuta locul in care trebuie folosit (intre sot,sotie). Scriptura interzice imoralitatea sexuala pentru ca sa te protejeze, se mai arata in articolul citat.

Politicienii, oamenii de afaceri, scolile si institutiile publice, nu sunt calificati sa se ocupe cu imoralitatea sexuala si sa devieze problemele sexuale din cultura noastra. Ei de fapt sunt parte din problema, nu solutia. Din nefericire, biserica a esuat asa de mult de a adresa aceasta problema printr-o perspectiva puternica a Scripturii. Unele biserici nici macar nu mai cred ce spune Biblia despre imoralitatea sexuala. Un oficial cu functie inalta dintr-o biserica a spus ca biserica va trebui sa  ajunga la o intelegere a homosexualitatii in conformitate cu schimbarea de cultura. Aceasta este una din cele mai mari probleme din biserica in aceste zile. Multi dintre noi ne conformam cu standardele culturii de astazi.

Sursa foto: realitatea