Cele SASE SEMNE care arata ca TELEFONUL tau a fost “SPART”

Daca traiti cu impresia ca telefonul vostru este foarte sigur si extrem de bine protejat este mai mult decat probabil sa gresiti. Pana in prezent, nu exista un astfel de dispozitiv care sa nu poata fi „spart”.

Pentru a reduce riscurile potentiale, Bright Side a decis sa descopere 3 lucruri: modalitatile prin care telefonul tau poate fi „spart”, cum sa recunosti tentativa unui hecker dar si cum sa-ti protejezi telefonul de astfel de atacuri.

Cel mai simplu mod este sa va ocupati de telefonul vostru pentru cateva minute si sa instalati aplicatii spion, cum ar fi Spy Phone App, Spyzie, Theonespy sau Spyera.

Telefonul vostru poate fi „spart” prin intermediul unei retele Wi-Fi neprotejata dintr-o cafenea sau un aeroport. Da, este atat de usor! Cu mijloacele Wi-Fi publice, va impartiti efectiv intregul trafic si datele din telefonul personal cu absolut toata lumea din jurul vostru.

Cand va incarcati telefonul printr-o conexiune USB necunoscuta (chiar si intr-un avion sau intr-o masina), exista riscul ca toate datele dvs. sa fie vizibile, dezvaluite si transferate.

SMS phishing. Acest lucru se intampla atunci cand primiti un mesaj cu un link care spune ca este, de exemplu, instructiunea dvs. bancara, un transfer de bani sau fotografiile dvs. Ulterior dati clic pe el, descarcati fisierul si, in acel moment, dezvaluiti intregul continut al telefonului pentru hackeri.

Cu ajutorul sistemului de semnalizare SS7, utilizat de majoritatea statiilor de telefonie din intreaga lume, hackerii pot citi mesajele dvs. text, pot asculta apelurile telefonice si pot urmari locatiile telefonului mobil. Insa daca nu sunteti o celebritate atunci nu aveti de ce sa va faceti griji.

Cum poti sa-ti dai seama daca telefonul tau a fost „spart”

Telefonului tau a inceput brusc sa i se termine bateria din ce in ce mai repede. Acest lucru se poate intampla in momentul in care exista o aplicatie necunoscuta care ruleaza in interiorul telefonului tau.

Telefonul se incalzeste din senin in ciuda faptului ca nu efectuati nici un apel sau nu lucrati cu acesta. Acesta este un alt semn potrivit caruia exista o aplicatie necunoscuta care ruleaza.

Telefonul dumneavoastra se reporneste, se opreste, aloca numere sau initiaza aplicatii. Daca nu este o defalcare a sistemului, atunci ar putea fi o atingere.

Numere de telefon necunoscute in “Apelurile recente”. Nu puteti opri aparatul. In schimb, telefonul dvs. incepe sa deschida diferite aplicatii, sa creasca iluminarea si asa mai departe.

Exista zgomote sau ecouri in timpul apelurilor si nu le-ati mai avut in aceasta locatie inainte.

Cum iti poti PROTEJA telefonul

Daca ati primit un mesaj cu un link si nu puteti vedea adresa URL completa este indicat sa nu il deschideti niciodata.

Daca va incarcati telefonul printr-un computer necunoscut, cand este conectat, alegeti “Numai incarcarea”.

Nu utilizati, niciodata, functia “memorati parolele”.

Opriti conexiunea automata la retele publice Wi-Fi. In schimb, alegeti-le manual.

Inca un lucru despre retelele Wi-Fi. Evitati retelele cu nume suspecte, cum ar fi FreeInternet sau wifiFree. Alegeti-le doar pe cele care sunt protejate cu o parola, mai ales daca sunteti undeva cum ar fi o cafenea de exemplu.

Nu efectuati achizitii on-line sau transferuri de fonduri in retele publice Wi-Fi.

Daca utilizati Android, instalati un program antivirus de incredere. Si, bineinteles, adaugati o parola la telefon.

Sursa text: Brightside, Sursa foto: depositphotos