Cele zece reguli stricte pe care Xavi Hernandez le-a impus la FC Barcelona

Xavi Hernandez, proaspătul antrenor de la FC Barcelona, vrea să readucă disciplina în vestiarul catalanilor și a stabilit un veritabil decalog, zece măsuri stricte, pentru a duce la bun sfârșit ceea ce și-a propus, anunță radioteleviziunea belgiană RTBF citând presa spaniolă.

Xavi Hernandez vrea să fie respectat cu orice preţ şi a stabilit zece reguli fundamentale de bună purtare, practic pilonii reconstrucţiei Barcelonei.

Presa spaniolă a dezvăluit conţinutul acestui nou regulament, ce înseamnă revenirea în prim plan a unor vechi principii aplicate la club, care s-au pierdut în ultimii ani.

Cele zece reguli impuse de Xavi Hernandez

  1. Jucătorii trebuie să sosească cu o oră şi jumătate înainte de începerea antrenamentului.
  2. Staff-ul va trebui să fie prezent cu două ore înainte de antrenament, pentru a servi drept exemplu.
  3. Toţi jucătorii vor trebui să mănânce în facilităţile clubului (atunci când se află acolo) şi să urmeze o dietă adecvată prevăzută de club.
  4. Jucătorii nu se vor putea întoarce acasă după miezul nopţii în cele două zile dinaintea meciurilor.
  5. Jucătorii vor fi (din nou) amendaţi dacă vor încălca regulile.
  6. Sancţiunile vor fi mai aspre în cazul unor abateri repetate.
  7. Meritocraţia va fi pe primul loc, eforturile de la antrenamente urmând să fie răsplătite în ziua meciului.
  8. Clubul va avea dreptul să controleze activităţile extrasportive ale jucătorilor, iar unele dintre acestea, precum călătoriile în străinătate, vor avea nevoie de aprobarea staff-ului.
  9. Vor fi interzise activităţile periculoase, de exemplu sporturile extreme sau surfingul.
  10. Jucătorii şi staff-ul vor trebui să fie atenţi la imaginea lor.

Xavi Hernandez a revenit la clubul la care şi-a început activitatea la 11 ani şi de unde a plecat la 35 de ani. El a jucat 787 de meciuri şi a marcat 88 de goluri pentru FC Barcelona. Ca jucător, Xavi a câştigat cu gruparea de pe Camp Nou de patru ori Liga Campionilor, de opt ori campionatul Spaniei şi de trei ori Cupa Spaniei.

FC Barcelona n-a mai câștigat de cinci etape în LaLiga, aflându-se pe locul nouă după 12 etape disputate. Xavi a condus primul antrenament al catalanilor marți. Primul meci oficial pe banca blaugrana va avea loc pe 20 noiembrie (derby-ul local cu Espanyol), după pauza generată de meciurile internaționale.

Sursa foto: sport