Celia, in doliu! Prietena ei, Diana Sorescu, a murit! Vezi mesajul sfasietor postat pe Facebook

Celia este in doliu, pentru a treia oara in ultimii ani. Artista si-a pierdut tatal, care a murit in 2011, apoi verisoara, in aceasta primavara, insa problemele nu mai contenesc. Diana Sorescu, o prietena a cantaretei Celia, a murit mult prea devreme.

Celia a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj sfasietor, dupa ce prietena ei a parasit aceasta lume. Peste toate, artista mai traieste un cosmar: mama sa este bolnava de cancer.

Iata mesajul postat de Celia:

“Acest inger m-a fascinat si impartasesc cu voi scrierile ei. Rip…Diana cu vanilie:( … Cat de pacat ca ai plecat atat de repede! Voi ce ati invatat de la viata?

“Viata noastra pe Pamant (sunt convinsa ca exista si o alta, in Vesnicie) este o lectie. A big, fat lesson. La inceput inveti sa respiri, atunci cand iesi din uterul mamei si racnesti din toti rarunchii, apoi sa mananci singur, sa mergi in doua picioruse, sa scrii, sa citesti. Chestiile elementare, simple, de baza. Apoi, cu cat inaintezi in varsta, viata iti serveste lectii mai putin subtile si, deseori, mai putin placute. Inveti sa te ridici ca apoi sa cazi, inveti care-i gustul infrangerii, al inimii frante din dragoste, ti se preda lectia succesului, dar si a esecului, inveti ca oamenii-s buni, dar pot fi si ai naibii de rai, inveti sa fii smecher ca sa te poti integra, inveti ca dragostea e pentru totdeauna, ca prietenii sunt si nu sunt, ca ridurile apar, inveti ca ti-ai irosit tineretea pentru bani iar acum nu ai cui sa-i spui “Buna seara”, ca sanatatea se pierde usor si se recastiga greu, inveti ca un Visa poate cumpara pantofi si croaziere, dar nu si inimi.

Inveti ca in viata asta te poti baza intotdeauna pe Dumnezeu. Uneori pe tine. De prea putine ori pe altii. Inveti sa nu mai crezi in “Voi veni maine cu siguranta” si nici in promisiuni. Inveti ca “Te iubesc” e de tinichea cand e prea usor spus, de nepretuit cand e soptit dupa ani.

Inveti ca esti un mozaic compus din alegerile si faptele tale, ca esti sculptorul propriei tale fiinte. Inveti ca oamenii care vorbesc mult fac putin, si ca nu intotdeauna cuvintele lor au substanta. Inveti ca dorul de bunici e nestins, ca ai fost binecuvantat daca ai parinti buni, care se roaga pentru tine si care ti-au oferit o copilarie cu vata pe bat si dulceata de caise, nu cu vanatai. Inveti ca fericirea e relativa, si ca nu trebuie sa o astepti de la oameni.

Viata iti arata ca esti mai fericit cand tii de mana un copil, decat o toarta de Hermes. Inveti ca bogatii au mai multe probleme decat saracii, ca oamenii care rad tare si zgomotos fac asta ca sa mascheze niste suflete care plang, inveti ca vazul, auzul, mirosul, respiratul si tot ceea ce ni se pare banal sunt de fapt cadouri minunate pentru care trebuie sa multumim zilnic.

Inveti ca nimic nu e pentru totdeauna, si ca viata are prostul obicei sa faca surprize: unori de vis, alteori de cosmar. Inveti sa apreciezi ceea ce ai, si ajungi sa intelegi ca un Vertu nu valoreaza nimic pe holul de la Oncologie.

Inveti ca-n viata trebuie sa ai rabdare, si ca satisfactiile vin atunci cand muncesti mult. Inveti ca tineretea e imprudenta si dragostea de la 20 de ani e frugala, ca iubirea e ca vinul, cu cat vine mai tarziu, cu atat e mai pretioasa si mai intensa. Inveti ca imposibilul e atat de posibil, si ca orice vis prinde contur daca nu uiti sa crezi.

Inveti ca iubirea adevarata nu se masoara in partidele de sex nebun, ci in serile cand adormi zambind in bratele celuilalt, istovit dupa o zi de rahat. Inveti ca ganguritul unui copil este cea mai dulce melodie. Inveti ca daca un om nu te iubeste cum vrei tu, asta nu insemna ca nu te iubeste.

Inveti ca depresia se trateaza cu spovedanie si “Tatal Nostru”, nu cu Xanax si psiholog. Inveti ca e bine sa economisesti pentru zile negre in zilele albe, si ca oamenii te vor dezamagi mereu, datoria ta fiind sa inveti sa-i ierti. Si sa fii tolerant. Inveti ca dovada suprema de iubire e sa te bucuri cand omul iubit este fericit langa altcineva si ca, uneori, doar uneori, oamenii te pot surprinde placut. Cu niste flori galbene”