CELTIC – ASTRA 2-1 (0-0) / Detinatoarea Cupei a uitat sa mai castige in Europa

Astra Giurgiu a fost invinsa, joi, in deplasare, cu scorul de 2-1, de echipa scotiana Celtic Glasgow, in grupa D a Europa League, inregistrand a treia infrangere consecutiva in aceasta competitie din tot atatea partide disputate.

Astra Giurgiu a facut la Glasgow cel mai bun meci al sau din aceasta editie a grupelor EL si cu toate acestea elevii lui Oleg Protasov au parasit terenul cu capul plecat. Decizia tehnicianului ucrainean de a-l lasa pe banca pe Fatai a surprins pe toata lumea, mai ales dupa primul sfert de ora dominat copios de gazde, insa cand au aparut ocaziile lui Budescu, Takayuki, Yahaya si Enache toata lumea uitase de nigerian.

La pauza s-a intrat cu o remiza alba datatoare de sperante in obtinerea primului rezultat pozitiv in EL, dar giurgiuvenii au rezistat fara greseala pana in minutul 73 cand Lung jr a ezitat sa iasa la o minge apoi, sase minute mai tarziu, tot el a respins o minge in fata si Celtic avea déjà 2-0. Golul lui Enache, perfect meritat dupa aspectul jocului, a mai adus ceva suspans si cam atat, in timp ce trimiterea in teren a lui Rus si Geo Flores (n.red. adica George Florescu, dar noi am respectat ceea ce este inscriptionat pe tricoul sau de joc!) nu merita comentate si nici intelese!

Trei infrangeri din trei meciuri pentru Astra care se poate concentra pe campionat singura competitie in care mai poate spera la ceva dupa eliminarea din Cupa Romaniei si din EL.

Urmatorul meci pentru Budescu si compania va avea loc pe 6 noiembrie cand verzii le intorc vizita. In celalalt meci al grupei Red Bull Salzburg a invins cu 4-2 pe Dinamo Zagreb.

CELTIC GLASGOW – ASTRA GIURGIU 2-1 (0-0)
’73: 1-0: Scepovic a marcat cu capul din sase metri dupa o centrare a lui Stokes
’79: 2-0: Johansen a reluat in plasa mingea respinsa in fata de Lung jr.
’81: 2-1: Enache a redus din diferenta dupa ce a marcat din pasa lui William.

CELTIC GLASGOW: Gordon – Lustig, Denayr, Van Dijk, Izaguirre – Brown, Mulgrew (Wakaso ’66), Johansen – McGregor (Tonev ’57), Scepovic, Stokes (Kayal ’77). Antrenor: Ronny Deila.
ASTRA GIURGIU: Lung jr. – Pliatsikas, Oros, Ben Youssef, Junior Morais – Laban (Florescu ’88), Yahaya – Budescu, Seto (Fatai ’78), William (Rus ’87) – Enache. Antrenor: Oleg Protasov.

CARTONASE GALBENE: Tonev ’70 / Yahaya ‘8, Oros ’73.
STADION: “CELTIC PARK” (Glasgow)

ARBITRI: Kristinn Jakobsson; Asistenti: Gylfi Mar Sigurdsson, Sigurdur Thorleifsson (Islanda); Aditionali: Thoroddur Hjaltalin, Vilhjalmur Thorarinsson; Rezerva: Gunnar Gunnarsson (toti din Islanda). Observator UEFA: Ján Fašung (Slovacia).

CLASAMENT GRUPA D:

1.RED BULL SALZBURG 3 2 1 0 8-5 7p
2.CELTIC GLASGOW 3 2 1 0 5-3 7p
3.DINAMO ZAGREB 3 1 0 2 7-6 3p
4. ASTRA GIURGIU 3 0 0 3 3-9 0p

Sursa foto: uefa.com