Celula AL-QAIDA din Siria planuia ATACURI impotriva SUA cu haine imbibate in material explozibil

Gruparea Khorasan, formata din membri de rang inalt ai retelei Al-Qaida dislocati in Siria si vizata, marti, de raidurile americane in regiunea Alep, pregatea atentate cu dispozitive nemetalice precum haine imbibate in material explozibil, relateaza CNN.

Un oficial american sustine ca exista indicii ca aceste comploturi ale gruparii erau intr-un stadiu avansat. El sustine ca militantii au obtinut materiale si lucreaza la noi dispozitive explozive improvizate greu de detectat, inclusiv dispozitive electronice obisnuite si obiecte care pot fi luate la bordul avioanelor, cum ar fi articolele de toaleta.

CITESTE SI: SUA a orchestrat cateva atacuri impotriva unor oficiali de rang inalt din SOMALIA 

Comunitatea serviciilor de informatii a descoperit comploturi ale Khorasan impotriva Statelor Unite in ultimele saptamani, a declarat o sursa din cadrul serviciilor secrete pentru CNN. Sursa nu a specificat o tinta anume, dar a afirmat ca aceste comploturi ar implica o bomba realizata din dispozitive nemetalice sau un dispozitiv nemetalic precum un tub de pasta de dinti sau haine imbibate cu material explozibil.

Un complot care sa implice bombe introduse la bordul avioanelor “este doar o optiune pe care ei o analizeaza”, a declarat un oficial american. Existenta gruparii Khorasan a fost recunoscuta public abia saptamana trecuta, cand directorul comunitatii americane de informatii, James Clapper, a declarat ca aceasta opereaza in Irak si Siria cu accent pe exportarea terorismului in Occident.

CITESTE SI: SUA se pregateste sa trimita fortele speciale in Siria

Statele Unite au vizat in noaptea de luni spre marti gruparea Khorasan, formata din fosti combatanti ai Al-Qaida, in regiunea Alep, din nordul Siriei. Raidurile “au vizat sa previna un atac iminent pregatit de aceasta grupare impotriva intereselor Statelor Unite si ale occidentalilor”, a precizat Pentagonul.

Sursa foto: cnn.com