Centrele ”La Pedale” din parcurile Herastrau si Kiseleff vor fi redeschise marti

Amatorii de sport si miscare in aer liber sunt asteptati, incepand de marti, la o plimbare gratuita cu bicicleta in parcurile Kiseleff si Herastrau, a anuntat Primaria Sectorului 1.

Pentru al saselea an consecutiv, copiii, parintii si chiar bunicii pot profita, pana la mijlocul lunii noiembrie, de programul ”La Pedale” – sistemul gratuit de bike-sharing dezvoltat de Primaria Sectorului 1 si Asociatia Green Gate. 

Incepand din acest an, iubitorii sportului pe doua roti vor avea la dispozitie, gratuit, 700 de biciclete, cu 200 mai mult fata de anul trecut.  Cei dornici sa faca o plimbare trebuie sa ştie sa mearga cu bicicleta, sa cunoasca regulile de circulaţie, sa aiba un comportament decent si sa aduca bicicletele inapoi in stare buna de functionare.

Bicicletele verzi sunt disponibile in trei modele – pentru copii, adolescenţi si adulti – si pot fi inchiriate doar pe baza buletinului de identitate si a unui contract de dare in folosinta. Acestea pot fi folosite pentru o perioada de maximum doua ore, doar in perimetrul parcurilor. Centrele ”La Pedale” sunt deschise dupa urmatorul program: luni-vineri in intervalul orar 10.00-18.00, iar sambata si duminica de la 10.00 la 19.00.

Citeste si: Bucurestenii, aseptati din nou la “Prima Evadare”

Potivit Primariei Sectorului 1, popularitatea proiectului “La Pedale” şi pasiunea pentru mersul pe bicicleta au crescut semnificativ de la un an la altul. Astfel, anul trecut a fost inregistrat un numar record de utilizatori: peste 40.000 de bucureşteni au pedalat bicicletele verzi puse la dispoziţia locuitorilor Capitalei in parcurile Kiseleff şi Herastrau.

Proiectul ”La Pedale” este parte a unei actiuni demarate de Primaria Sectorului 1 care vizeaza promovarea mersului pe bicicleta in oras dupa un model implementat deja cu succes in principalele capitale europene.

Sursa foto: Primaria Sectorului 1