Centrele “LA PEDALE” isi inchid portile pentru iarna

Iubitorii de sport si miscare in aer liber mai pot pedala o bicicleta pusa la dispozitia lor de Primaria Sectorului 1 in parcurile Kiseleff si Herastrau doar in acest week-end, au anuntat vinery reprezentantii institutiei.

Incepand de luni, Centrele ”LA PEDALE”, primul sistem de bike-sharing gratuit din Capitala, isi inchid portile pe perioada iernii. Ele urmeaza sa fie redeschise in primavara anului viitor, imediat ce conditiile meteo o vor permite.

Potrivit sursei citate, anul 2014 a adus un numar record de utilizatori ai centrelor ”LA PEDALE”: aproximativ 70.000 de bucuresteni – adulti si copii – au pedalat gratuit cele 700 de biciclete verzi in parcurile Kiseleff si Herastrau.

Citeste si: Klaus Iohannis a mers pe bicicleta de la partid la Parlament, militand pentru ”deschiderea oraselor pentru biciclisti”

“Mersul pe bicicleta a devenit aproape un simbol al civilizatiei urbane europene din secolul XXI. In marile orase din Europa, oamenii au inteles ca lupta cu aglomeratia din trafic nu poate fi castigata la volanul automobilului. De aceea, apeleaza intr-un numar cat mai mare la acest mijloc de transport sanatos, curat si – de ce nu? – eficient. Scopul nostru, al Primariei Sectorului 1, este tocmai promovarea acestei solutii europene la traficul din ce in ce mai sufocant din Bucuresti. Ne urcam pe bicicleta (si) pentru ca vrem ca Bucurestiul sa semene cu marile orase din Europa”, a afirmat primarul Sectorului 1, ANDREI CHILIMAN.

Inca din 2008, in perioada aprilie-noiembrie, locuitorii Capitalei pot face plimbari gratuite cu bicicleta in parcurile Kiseleff si Herastrau, in cadrul primului sistem gratuit de bike-sharing din Romania – amenajat de Primaria Sectorului 1 si Asociatia Green Gate.

Citeste si: Bicicletele pot fi ASIGURATE pentru furt si talharie, printr-un produs lansat in PREMIERA in Romania

Bicicletele sunt disponibile in trei modele – pentru copii, adolescenti si adulti – si pot fi inchiriate pentru o perioada de maximum doua ore, doar in perimetrul parcurilor.

Proiectul ”LA PEDALE” este parte a unei actiuni demarate de Primaria Sectorului 1 care vizeaza promovarea mersului pe bicicleta in oras dupa un model implementat deja cu succes in principalele capitale europene.