CENTRU de evaluare si prevenire a RISCULUI SEISMIC la nivelul Capitalei, propus de PMP

PMP propune infiintarea de urgenta a unui CENTRU permanent de evaluare si prevenire a RISCULUI SEISMIC la nivelul Capitalei, a declarant luni presedintele formatiunii, EUGEN TOMAC, intr-o conferinta de presa.

“Vreau sa subliniez foarte clar un aspect care este tratat superficial, atat de catre Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, cat si de catre Guvernul Romaniei. (…) Bucurestiul este capitala cu cea mai mare expunere seismica din Europa. Avem astazi in capitala Romaniei sute de cladiri incadrate in clasa I de risc seismic. dintre care, dupa cum declara chiar primarul general, peste 180 de cladiri se inscriu in categoria de risc seismic 1, pericol public. (…) PMP vine cu o propunere, astfel incat sa se creeze la nivelul Primariei Capitalei un Centru permanent de evaluare si prevenire a riscului seismic in cadrul Primariei municipiului Bucuresti. Este nevoie de o implicare continua astfel incat in caz de tragedie, in caz de expunere seismica sa poata fi evitata o catastrofa”, a declarat presedintele PMP.

Citeste si: CORNEL PIEPTEA: SORIN OPRESCU si GUVERNUL PONTA pun BULINA ROSIE pe Bucuresti

EUGEN TOMAC a precizat ca PMP va transmite si o Nota scrisa catre Primaria Capitalei prin care se va solicita, prin consilierii generali ai partidului, sa se ia in calcul “infiintarea de urgenta a acestui Centru permanent de evaluare si prevenire a riscului seismic”.

In acelasi context, Tomac a transmis in numele PMP un mesaj de compasiune catre locuitorii din Nepal grav afectati in aceasta perioada de o serie de cutremure.

Citeste si: MASURILE propuse de Primaria Capitalei pentru ACCELERAREA RITMULUI de CONSOLIDARE a imobilelor

“Deplangem tragedia din Nepal acolo unde si-au pierdut viata peste 3.600 de oameni si vedem ca exista aproape 6.500 de raniti, dupa cum declara autoritatile din Nepal. E o tragedie si partidul nostru isi exprima sincera compasiune pentru tot ceea ce se intampla acum in Nepal. (…) Aceasta catastrofa trebuie sa ne faca, si aici ma refer la oamenii politici si la decidentii din administratia publica centrala si locala, sa privim cu mai multa responsabilitate tot ceea ce tine de expunerea seismica”, a declarat EUGEN TOMAC.

Sursa foto; ampress.ro