CENTRU DE RESURSE pentru ADOLESCENTI, in Sectorul 4

Primaria Sectorului 4 a inaugurat vineri un CENTRU DE RESURSE pentru ADOLESCENTI, care este situat in sos. Berceni nr. 12 A, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

Potrivit sursei citate, cu acest prilej a fost lansat, in premiera la nivelul Capitalei, programul “Oportunitati pentru Adolescenti”, prin intermediul caruia tinerii cu vulnerabilitate sociala pot beneficia suport psihologic, consiliere in cariera si in vederea dezvoltarii personale, cu oportunitati in a contribui la o societate incluziva, ajutand astfel la imbunatatirea abilitatilor lor noncognitive.

Categoria de varsta careia i se adreseaza este reprezentata de adolescentii cu vulnerabilitati sociale, peste 1.700 de adolescenti, fete si baieti, cu varste cuprinse intre 10 si 18 ani, urmand sa aiba acces la un pachet de servicii integrate, care sa le garanteze oportunitati egale si conditii adecvate de integrare in societate.

Citeste si: GRADINITA cu predare in LIMBA GERMANA, inaugurata in Sectorul 1 al Capitalei

La inaugurare a luat parte si reprezentantul UNICEF in Romania, Sandie Blanchet, careia primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, i-a acordat pentru contributia in demararea acestui program titlul de Cavaler al Civismului, distinctie onorifica care recompenseaza implicarea in dezvoltarea comunitatii locale a Sectorului 4.

Citeste si: CASA DE TIP FAMILIAL, pentru copiii din Centrul “Sfantul Andrei”

“Atunci cand iau decizii referitoare la copii si adolescenti, institutiile, organizatiile, toti adultii implicati in lucrul cu adolescentii si familia sau alti adulti care au grija de ei trebuie sa se gandeasca in primul rand la ceea ce este mai bine pentru copii si sa actioneze in acest sens. Statul este obligat sa faca totul, in masura posibilitatilor pe care le are, pentru a asigura respectarea acestor drepturi. Copiii de astazi sunt foarte inteligenti. Pentru a-i putea convinge de ce trebuie sa se fereasca, trebuie sa ne educam pe noi,  in primul rand. Trebuie sa incercam sa privim lumea prin ochii lor”, a declarant la inaugurare Cristian Popescu-Piedone.

Sursa foto: Primaria Sectorului 4