CENTRU pentru promovarea CULTURII RROME, in Sectorul 4

La sediul Primariei Sectorului 4 s-a desfasurat luni o intalnire intre primarul Cristian Popescu-Piedone si reprezentantii Asociatiei Mica Tiganiada – Satra, o organizatie non-guvernamentala care desfasoara activitati in sprijinul integrarii minoritatii rrome de pe raza acestei unitati administrative.

In cadrul discutiilor, punctul de plecare l-a reprezentat incluziunea socio- economica a cetatenilor apartinand acestei minoritati pentru perioada 2012-2020, program adoptat prin Hotararea Guvernului nr. 1221/2011 privind implementarea unor politici integrate in domeniul  educatiei, ocuparii fortei de munca, sanatatii, locuirii, culturii si infrastructurii sociale.

Citeste si: Rromii au astazi motiv de SARBATOARE

Ulterior, s-a trecut la semnarea unui parteneriat prin intermediul caruia rromii din Sectorul 4 vor fi sprijiniti in ceea ce priveste integrarea sociala, prin programe de promovare prin care acestia sa poata beneficia de acces egal si gratuit la educatie, de prevenire si eliminare a segregarii, dar si de combatere a discriminarii, pastrarea, dezvoltarea si afirmarea indentitatii culturale.

Citeste si: Targul Mestesugarilor, inaugurat in Piata Sudului de Ziua Internationala a Rromilor

De asemenea, un alt obiectiv il reprezinta infiintarea unui CENTRU CULTURAL ZONAL destinat organizarii de evenimente prin care sa fie promovate stilul de viata, traditiile si obiceiurile din CULTURA RROMA.

Sursa foto: Primaria Sectorului 4