CENTRU pentru tratarea pacientilor cu CANCER LA SAN, deschis la Spitalul “Sfanta Maria” din Capitala

Spitalul Clinic “Sfanta Maria” din Capitala a deschis, miercuri, un centru pentru tratarea pacientilor cu cancer la san, unde pot fi facute controale complete, mamografie, RMN, interventii chirurgicale si operatii de reconstructie.

Centrul de Senologie al Spitalului Clinic “Sfanta Maria” functioneaza in cadrul Clinicii Chirurgie II. Cu ocazia deschiderii centrului a fost lansata si campania sociala “Sanatatea ta inainte de orice. Controleaza-ti sanii la cea mai mica suspiciune”.

Prezent la deschiderea Centrului de Senologie, primarul general al Capitalei, SORIN OPRESCU, a declarat ca intr-o clinica de chirurgie generala este normal sa existe si o sectie de oncologie.

SORIN OPRESCU a mai spus ca anul acesta municipalitatea a investit in ridicarea spitalelor Gomoiu si Foisor, iar anul viitor acestea vor fi utilate si, totodata, va fi ridicat Centrul de radioterapie, in curtea Spitalului Filantropia.

Citeste si: Spitalul “Foisor” din Bucuresti, extins cu un corp nou

Primarul general a precizat ca investitiile municipalitatii in acest an s-au ridicat la aproximativ 37 de milioane de euro, iar anul viitor vor fi intre 20 si 25 de milioane de euro si vor fi folosite in principal pentru utilarea celor doua spitale nou ridicate si pentru construirea centrului de terapie de la Spitalul Filantropia.

La Spitalul Clinic “Sfanta Maria” se fac operatii de cancer mamar de cativa ani, dar prin deschiderea centrului se va oferi suport pacientelor in toate etapele de tratament, de la controlul de rutina, pana la reconstructia sanului. Astfel, orice femeie care vrea sa intre in program trebuie sa urmeze cativa pasi, care incep cu programarea la un consult medical, pe baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la specialist, sau printr-o programare la numerele de telefon 021.97.36, respectiv 021.9SEN.

Dupa programare, pacienta ajunge la medicul specialist, care poate recomanda orice investigatie, de la ecografie la mamografie, scintigrafie, RMN, punctie sau, daca este cazul, biopsie pre- si postoperatorie si interventie chirurgicala. Toate aceste proceduri vor putea fi realizate in Spitalul “Sfanta Maria”, astfel incat nicio pacienta nu va mai fi nevoita sa-si faca investigatii medicale in mai multe spitale.

Citeste si: Oprescu vrea ca noile spitale Foisor si Gomoiu sa functioneze din 2015

Totodata, simultan cu o eventuala operatie, la cerere, se poate face si reconstructia mamara, de catre un medic plastician. Tot in cadrul spitalului, daca este necesar, pacientele pot face chimioterapie.

“In experienta noastra care insumeaza peste 1000 de cazuri diagnosticate in ultimii zece ani, am constatat ca acum putem sa oferim serviciile necesare printr-un singur telefon. Pe baza unui telefon pacientele pot fi programate, investigate, incepand de la ecografie si terminand cu RMN, CT sau scintigrafie. Ulterior, pacientele au posibilitatea sa urmeze un tratament de lunga durata sau chiar chimioterapie. De asemenea, serviciul de anatomie patologica este unul foarte bine pus la punct”, a declarant managerul Spitalului Sfanta Maria, Narcis Copca.

Sursa foto: Primaria Municipiului Bucuresti